Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Вести из образовања

Дипломе за најбоље младе математичаре

13.03.2019.

Традиционално, уочи Дана броја Пи, у Великој већници Градске куће додељене су дипломе и похвалнице најбољим младим математичарима Суботице и Севернобачког управног округа у досадашњим такмичарским циклусима за школску 2018/2019. годину. Међу око 160 награђених нашло се седморо средњошколаца: Бјанка Стојановић, Милош Пајић, Ноеми Тот, Левенте Бешњи, Миња Вуковић, Теодор Сакал Францишковић и Вељко Тодић који ће у суботу 16. марта представљати Суботицу на државном такмичењу из математике, у Новом Саду.

12463_1.jpg 

У име града Суботице најбољим математичарима дипломе и похвалнице уручиле су заменица градоначелника Тимеа Хорват и члан Градског већа задужена за област образовања Наташа Алексић.

- По пуној сали Велике већнице јасно је да Град има на кога да буде поносан и да у њему стасавају сјајни математичари – истакла је Наташа Алексић.

Најбољим младим математичарима дипломе су уручили и председник Друштва математичара Суботице проф. др Небојша Гвозденовић и Љубица Киселички, председник Комисије за математичка такмичења.

Ове године на градском такмичењу учествовало је 337 ђака основних школа. На окружно такмичење, које ће се одржати 23. марта, пласирало се око сто ученика.

12463_2.jpg