Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 22. седница Скупштине града

02.04.2019.

На 22. седници Скупштине града, одржаној у Великој већници Градске куће, донет је Закључак о прихватању годишњег извештаја Службе за буџетску инспекцију града Суботице за 2018. годину, Одлука о месним заједницама на територији града Суботице и Одлука о такси превозу. Међу једанаест тачака дневног реда, колико их је укупно усвојено, донета је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о утврђивању доприноса за уређивање грађевинског земљишта, а усвојена су и решења о давању сагласности на прву измену Програма пословања Јавног предузећа за превоз путника у градском и приградском саобраћају „Суботица-транс“ за 2019. годину, именовању директора ЈКП „Суботичка топлана“ и именовању директора „Завичајне галерије „Др Винко Перчић“.

12513_1.jpg 

Одлуком о месним заједницама на територији града Суботице уређује се правни статус месне заједнице, образовање, односно укидање или промена подручја месне заједнице, права и дужности месне заједнице, број чланова савета месне заједнице, надлежност и начин одлучивања савета, поступак избора чланова савета, распуштање савета, престанак мандата чланова савета, финансирање месне заједнице, сарадња месне заједнице са другим месним заједницама, поступак за оцену уставности и законитости аката месне заједнице, као и друга питања од значаја за рад и функционисање месних заједница на територији града Суботице.

Одлуком о такси превозу уређује се начин и ближи услови за обављање такси превоза на територији града Суботице. Разлог за доношење Одлуке о такси превозу јесте измена Закона о превозу путника у друмском саобраћају и то у погледу одредаба које се односе на такси превоз путника. Овим изменама законодавац је конкретније одредио услове и правила за обављање такси превоза, па је локалним самоуправама оставио далеко мање простора за аутономно одређивање правила која се односе на ову област.

Доношењем решења о именовању директора ЈКП „Суботичка топлана“ Суботица за директора овог јавно-комуналног предузећа именован је Предраг Бобић, дипломирани економиста, на основу спроведеног јавног конкурса на период од четири године, почев од дана ступања на рад именованог. Усвајањем Решења о именовању директора „Завичајне галерије „Др Винко Перчић“ за директора је, на мандатни период од четири године, поново именован Спартак Дулић, академски сликар-графичар.

На данашњој седници одборници су донели и Решење о постављању заменика градског правобраниоца, Решење о рaзрешењу и именовању члана Управног одбора Градске библиотеке, Решење о разрешењу и именовању чланова Школског одбора ОШ „Хуњади Јанош“ Чантавир и Правилник о средствима за подстицање програма или недостајућег дела средстава за финансирање програма од јавног интереса која реализују удружења у области омладинског сектора,  а која се финансирају из буџета града Суботице.

Материјал са 22. седнице Скупштине града Суботице - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/cp.