Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Дан Хемијско-технолошке школе

02.04.2019.

Хемијско-технолошка школа обележила је 120 година постојања. Свечаној приредби уприличеној тим поводом присуствовали су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Покрајинске владе, градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима, директори суботичких средњих школа, гости из Бијелог Поља и Ђакова и многобројни гости.

 12515_1.jpg

Влада Републике Србије препознала је значај и квалитет ове образовне установе која је постигла многобројне успехе, међу којима је и престижна Светосавска награда. Захваљујући Канцеларији за управљање јавним улагањима Републике Србије и Градској управи, Хемијско-технолошка школа комплетно је реновирана и у ту сврху издвојено је 156 милиона динара.

У оквиру прославе дана школе, Хемијско–технолошка школа традиционално је организовала и Дан отворених врата. Била је то и прилика за будуће средњошколце да се упознају са смеровима и условима које школа нуди.  

У наредну школску 2019/2020. годину биће уписано до 270 ученика у девет одељења, шест на српском и три на мађарском наставном језику. Поред богате понуде образовних профила из области пољопривреде, производње и прераде хране, хемије, неметала, графичарства, текстилства и кожарства, у плану је упис ученика на два нова: посластичар на мађарском и техничар за прераду нафте и гаса на српском наставном језику.

12515_2.jpg