Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Реконструисана пијаца у Месној заједници „Жељезничко насеље“

03.04.2019.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан и директор Јавног комуналног предузећа „Суботичке пијаце“ Дејан Љубисављевић обишли су Мешовиту пијацу „Жељезничко насеље“ на Мајшанском путу у Месној заједници „Жељезничко насеље“, где је реализован пројекат реконструкције и изградње пијачне надстрешнице. Вредност инвестиције је 3,5 милиона динара, а целокупан износ обезбедило је ЈКП „Суботичке пијаце“ из сопствених средстава.

12518_1.jpg

Уз подсећање да суботичка локална самоуправа равномерно улаже у развој и напредак градских и приградских месних заједница, градоначелник Лабан је рекао да је  реконструкција и изградња пијачне надстрешнице на Мешовитој пијаци „Жељезничко насеље“ покренута на иницијативу грађана МЗ „Жељезничко насеље“.

– Захваљујем се Јавном комуналном предузећу 'Суботичке пијаце' на брзом и ефикасном деловању и раду. Вредност инвестиције је 3,5 милиона динара. Верујемо да ћемо у наредном периоду, у интересу купаца и закупаца, у складу са могућностима реконструисати и друге пијаце у нашем граду и на тај начин омогућити њихово квалитетније функционисање – нагласио је градоначелник Лабан.

12518_2.jpg

Дејан Љубисављевић је навео да су пијаце, од када постоје, место трговине, сусретања и комуникације људи, да је мала пијаца на Мајшанском путу у МЗ „Жељезничко насеље“ функционисала у нехуманим условима и да је ово, када је реч о инвестирању у суботичке пијаце, један у низу пројеката који ће се у будућности реализовати.

– У наредном периоду бавићемо се вишедеценијским проблемом Млечне пијаце која је, нажалост, неоправдано запостављена. Суботичани заслужују неупоредиво бољу пијацу у центру града. Израдићемо пројектно-техничку документацију за ту пијацу, а потом  приступити изградњи савремене пијаце која ће, поред своје основне улоге, располагати и туристичким потенцијалима, као све пијаце у великим европским центрима. Радно време те пијаце, која ће имати богат и квалитетан садржај, биће продужено – најавио је Љубисављевић.

Према његовим речима, ЈКП „Суботичке пијаце“ ће уз подршку суботичке локалне самоуправе и у складу са финансијским могућностима наставити да решава проблемe функционисања мањих пијаца и у другим деловима града

– Градоначелник захтева од нас да, када су у питању пијаце, грађани буду задовољни и ми ћемо се трудити да одговоримо том захтеву на највећем могућем нивоу – истакао је Дејан Љубисављевић.

12518_3.jpg

Мешовита пијаца „Жељезничко насеље“ заузима површину од 180 квадратних метара, наткривена је, снабдевена са 12 тезги за продају воћа, поврћа и других артикала широке потрошње, а има и чесму и мањи паркинг-простор за купце и закупце.