Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Међународни научни скуп „Експрес 2019“

12.04.2019.

Геотермални извори енергије представљају велики и недовољно искориштен ресурс овог региона, порука је са међународног научног скупа посвећеног експлоатацији обновљивих извора енергије „Експрес 2019“. На овом научном скупу, одржаном у Великој већници Градске куће, више од 20 младих стручњака из Србије, Мађарске, Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Румуније, Словачке и Пољске говорило је о соларној енергији, хидроенергији, енергији ветра, биомасе и геотермалним изворима енергије.

 12557_1.jpg

Речима добродошлице присутне је поздравила заменица градоначелника Тимеа Хорват.

– Локална самоуправа подржава ову конференцију, а и убудуће можете рачунати на нашу подршку, јер нас  у блиској будућности очекују бројне иновације везане за обновљиве изворе енергије, како у Европи тако и у свету. То је актуелна тема која ће, надамо се, довести до стварања одрживе привреде – истакла је Тимеа Хорват

За привреду није свеједно из каквих извора добија енергију, рекла је и подсетила да је циљ да обновљиви извори енергије добију све већу улогу у нашој свакодневици.

– Значај ове конференције која се одржава 11. пут јесте у томе да информише научнике и истраживачке тимове, па чак и ширу јавност о иновацијама и достигнућима на овом пољу, о практичној примени ових резултата и то на разумљив и популаран начин – рекла је Тимеа Хорват.

На овогодишњем међународном научном скупу „Експрес 2019“ представљена су 23 научна рада и докторске дисертације.