Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Створити боље услове живота за особе са инвалидитетом

15.04.2019.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић и градоначелник Суботице Богдан Лабан посетили су данас Удружење слепих и слабовидих у Суботици. Министар Ђорђевић је, том приликом, председнику Удружења Весу Авраму уручио лаптоп, 30 дигиталних књига и дејзер – уређај за читање.

12559_1.jpg 

Ђорђевић је истакао да се Министарство активно залаже за унапређење положаја особа са инвалидитетом кроз развијање партнерског односа са удружењима и пружање финансијске и стручне подршке.

Према његовим речима, циљ обилазака свих установа које брину о особама са инвалидитетом јесте да се боље сагледају услови у којима ове особе живе и пронађу најбољи начини за њихово даље побољшање.

Он је подсетио на то да су током претходне посете Удружењу у Суботици чланови предочили шта је то што им је потребно како би се унапредили њихови услови живота.

Помоћу књига, уређаја за читање и лаптопа, чланови Удружења моћи ће да се едукују, разоноде и заједно проведу време. Министарство је спремно да им помогне у складу са могућностима и настојаће да, као и до сада, пружи подршку свим удружењима особа са инвалидитетом, поручио је министар.

Весо Аврам је исказао захвалност на посети, указавши притом на велики значај подршке Министарства за стварање бољих услова живота особа са инвалидитетом.