Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потписани међудржавни споразуми између Србије и Мађарске

15.04.2019.

Представници влада Србије и Мађарске потписали су данас у Суботици, након заједничке седнице, 11 докумената о будућој сарадњи. Премијери Србије и Мађарске – Ана Брнабић и Виктор Орбан потписали су Изјаву о намерама о унапређењу инфраструктурних веза између Србије и Мађарске.

12560_1.jpg 

Министарка за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто потписали су Меморандум о разумевању између две владе у области евроинтеграција.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић и министар за људске ресурсе Мађарске Миклош Кашлер потписали су Споразум о узајамном признавању државно признатих јавних исправа о стеченом нивоу образовања, издатих у Србији и Мађарској.

Споразум о одрживом управљању прекограничним водама, парафирали су министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислав Недимовић и министар унутрашњих послова Мађарске Шандор Пинтер.

Такође, Пинтер је са потпредседником Владе Србије и министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем потписао Споразум о техничкој помоћи у спровођењу закона између два министарства.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар за технологије и иновације Мађарске Ласло Палкович потписали су Меморандум о унапређењу железничке линије између Сегедина и Суботице.

Они су такође потписали и Споразум о унапређењу преводнице за бродове на српској страни Тисе.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и мађарски министар одбране Тибор Бенкe потписали су Изјаву о намерама о сарадњи два министарства.

Министар за људске ресурсе Мађарске Миклош Кашлер и министар омладине и спорта у Влади Србије Вања Удовичић потписали су Меморандум о разумевању у области омладине и спорта.

Споразум двеју влада о сарадњи у области заштите животне средине потписали су министар заштите животне средине Горан Триван и мађарски министар пољопривреде Иштван Нађ.

Меморандум о разумевању између министарстава одбране о војнотехничкој сарадњи потписали су помоћник министра одбране Србије Ненад Милорадовић и повереник Владе Мађарске Гашпар Марот.