Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Додељена бесповратна средства за пројекте унапређења локалног и регионалог развоја

10.05.2019.

Подсекретар Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Небојша Војновић закључио је данас, у Новом Саду, уговоре у вредности од 17,7 милиона динара са предстaваницима четири града и 15 општина АП Војводине по основу Конкурса за суфинансирање пројеката јединица локалних самоуправа стратешког значаја у области регионалног развоја. У име града Суботице уговор о додели бесповратних средстава у висини од милион динара за реализацију пројекта „Унапређење видљивости дестинације Суботица-Палић, на туристичкој рути“, потписао је Срђан Самарџић, члан Градског већа задужен за област туризма, инвестиција и међународне сарадње.

12602_1.jpg 

Општинама и градовима који су испунили конкурсне услове, опредељена бесповратна средства служиће за активности на пројeктима који ће допринети реализацији пројекта стратешког значаја за локални и регионални развој, изради пројектно техничке документације за индустријске зоне и изради студија изводљивости за стратешке пројекте.

– Континуирано улажемо напоре да субвенцијама за стратешке пројекте поспешимо и убрзамо развој локалних самоуправа водећи се принципом равномерног регионалног развоја. Томе у прилог говори и чињеница да од 19 локалних самоуправа које су испуниле конкурсне услове, девет општина припада трећој категорији развијености односно слабо развијеним општинама – нагласио је Војновић.

Он је истакао да је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу на добром путу када је реч о циљевима усмереним на развој локалних самоуправа, те апеловао на представнике осталих општина да редовно прате конкурсе које расписује секретаријат и аплицирају за средства која ће допринети свеукупном квалитетнијем животу грађана.

Суфинансирање ових пројеката има за циљ регионални развој политике планирања и координације свих нивоа власти те јачање институционалног оквира за спровођење регионалне политике.

Поред градa Суботице средства су усмерена у општине: Бела Црква, Беочин, Житиште, Бачки Петровац, Сремски Карловци, Тител, Бач, Кула, Темерин, Чока, Сечањ, Нова Црња, Шид, Стара Пазова, Ириг и градовима Панчево, Сремска Митровица и Кикинда.

 12602_2.jpg