Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Покрајинска влада обезбедила 182 милиона динара за превоз средњошколаца

17.05.2019.

Покрајинска влада данас је, у Новом Саду, представницима свих 45 локалних самоуправа у АП Војводини доделила средства у укупном износу од 182 милиона динара намењених за регресирање превоза за 20.819 ученика средњих школа. У име града Суботице уговор о додели средстава за превоз ученика средњих школа у износу од 12.517.372 динара потписала је секретар Секретаријата за друштвене делатности Јасмина Стевановић.

12617_1.jpg 

Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је ово значајан програм који Покрајинска влада реализује, јер се на тај начин, како је навео, шаље порука подршке и родитељима и деци.

- Покрајинска влада очуваће, обновиће и модернизоваће све школе у АП Војводини, јер у мањим местима и селима нема живота без школе. Деца и породице нису број, то је суштина нашег опстанка и тако морамо деловати. Очували смо велики број малих школа по броју ученика, али великих за њихове средине. Обновићемо и објекте образовних установа у малим срединама у које деценијама нико није ушао, попут школа у Јаску и Малим Радинцима, где радови почињу наредних недеља – истакао је Мировић.

Он је подсетио да је Покрајинска влада од свог формирања издвојила значајна средства за обнову и модернизацију објекта образовних установа.

Покрајински секретар за управу, прописе, националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш казао је да је додела финансијских средстава на основу овог конкурса само један у низу доказа сталне и вредне сарадње Покрајинске владе и локалних самоуправа.

Јасмина Стеавановић је, након потписивања уговора, изјавила да је град Суботица за путовање ученика средњих школа из сопствених средстава у буџету за 2019. годину издвојио 40.583.000 динара, да на приградским линијама путује 1.170 ученика, на међуградским 189 ученика и да ученици који су социјално угожени добијају од града Суботице бесплатне карте у износу од 100 одсто, а таквих је 126 у школској 2019. години.

12617_2.jpg