Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Реконструисани спортски терени у ОШ „Кизур Иштван“

22.05.2019.

– Реконструкцијом спортских терена у дворишту Основне школе 'Кизур Иштван' створили смо услове за квалитетно и безбедно одвијање наставе физичког васпитања, јер су терени били у изузетно лошем стању. Улагаћемо и даље у спортску инфраструктуру и у школске терене како би наша деца имала квалитетан простор за физичке активности. Наставићемо, такође, и добру сарадњу са Покрајинском владом и Владом Републике Србије, да завршимо оно што се претходних година није радило. Покрајинска влада и суботичка локална самоуправа су у обнављање ових терена уложили нешто више од три милиона динара – истакао је градоначелник Суботице Богдан Лабан на отварању реконструисаних спортских терена у Основној школи „Кизур Иштван“.

12630_1.jpg 

Покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, изразио је задовољство што су обновљени спортски терени у још једној школи на територији града Суботице.

– Имао  сам прилику да видим како су терени пре изгледали, били су потпуно неусловни за наставу физичког васпитања, а представљали су и опасност за безбедност деце – нагласио је Батез.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек рекао је да је Савез ОШ „Кизур Иштван“ донирао два гола са мрежама и мрежу за одбојку.

Предаји на употребу спортских терена присуствовали су и члан Градског већа задужен за област омладине и спорта Немања Симовић, секретар Секретаријата за друштвене делатности Јасмина Стевановић и секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић.

Радови на реконструкцији  рукометног и одбојкашког терена ОШ „Кизур Иштван“ трајали су само месец дана, а посао је, на задовољство 720 ученика ове школе, квалитетно и брзо одрадила компанија „Војпут“, заједно са својим подизвођачима.