Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Манифестације

Обележен Светски дан биодиверзитета

22.05.2019.

У оквиру ПР кампање пројекта „Заштита биодиверзитета и вода језера Палић и  Лудаш“ обележен је Светски дан заштите биодиверзитета посетом деце предшколског узраста ППУ „Школица” из Суботице постројењу за пречишћавању отпадних вода града Суботице. Осим значајних инвестиционих мера у оквиру наведеног пројекта веома важан део активности представља подизање свести јавности о значају заштите животне средине.

12633_1.jpg 

Како на млађима свет остаје, организована је еко причаоница са темом „Без воде нема живота”  како би се свест о значају заштите животне средине развијала код најмлађих на један врло забаван, али и едукативан начин.

Поред тема везаних за језера, птице, значај чисте воде за здравље целог екосистема, малишани су имали прилике и да виде  како се вода пречишћава , каква је вода на улазу, а каква излази из пречистача.

Светски дан биодиверзитета који се обележава широм света 22. маја установиле су Уједињење нације 1992. године у Рио де Жанеиру као дан када се најшира светска јавност подсећа на угроженост живог света на планети и значај њеног очувања.