Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботици 44 милиона динара за водне објекте и атарске путеве

31.05.2019.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић данас су, у Бечеју, уручили уговоре вредне преко милијарду динара за водне објекте и изградњу канализационе мреже, као и за уређење и изградњу атарских путева у 33 војвођанске општине. Суботица је на овом конкурсу добила више од 44 милиона динара за две инвестиције: за изградњу помоћног објекта за дезинфекцију воде у Старом Жеднику и Бајмоку, као и за део канализационе мреже у Мачванској улици.

 12657_1.jpg

– Покрајинска влада и локалне самоуправе покрећу нов инвестициони циклус, који ће у ове 33 локалне самоуправе пре свега обезбедити побољшање квалитета живота, кроз изградњу водоводне и канализационе мреже – казао је потпредседник Милићевић.

Он је подвукао да непостојање канализационе мреже и одвода отпадних вода у насељеним местима ствара како еколошке проблеме, тако и проблеме са водом за пиће и загађењем земљишта.

Како је истакао, због тога Покрајина, заједно са локалним самоуправама, значајним улагањима интензивно ради на решавању тих проблема, посебно у селима и мањим местима.

Милићевић је овом приликом нагласио да је из покрајинског буџета у претходне три године у аграр инвестирано више од 20 милијарди динара.

– Значајан допринос аграру су и данас додељених 450 милиона динара за изградњу и уређење атарских путева. То улагање ће нашим пољопривредницима омогућити лакши и безбеднији приступ њивама са механизацијом – навео је Милићевић.

У име града Суботице уговор је потписао секретар Секретаријата за комуналне послове, енергетику и саобраћај, Радослав Вукелић. Он је, тим поводом, изјавио да је Мачванаска улица је изузетно значајна јер се тиме продужује инфраструктурни део канализације који нам се ослања на индустријску зону.

Захваљујући другом уговору, додао је, уредиће се атарски путеви у Доњем граду, Палићу, Бикову, Чантавиру и Таванкуту.

– Одлучили смо се да овај пут поред равнања додамо још слој туцаника или шљунка, што је свакако трајније решење – казао је Вукелић.