Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Обележен Дан полиције

17.06.2019.

У Полицијској управи (ПУ) у Суботици данас је, презентацијом тактичко-техничке опреме и возила и полагањем заклетве 22 полицијска службеника који су примљени у службу прошле и ове године, свечано обележен Дан Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије, Дан полиције и слава Министарства – Свете Тројице. У приземљу Управне зграде, код спомен-плоче, градоначелник Суботице Богдан Лабан, начелник Севернобачког управног округа Драги Вучковић и начелник ПУ Суботица Ненад Секулић положили су цвеће и одали почаст погинулим полицијским службеницима који су своје животе изгубили часно обављајући своју дужност.

 12754_1.jpg

На платоу испред Полицијске управе, одржана је презентација полицијских возила, оружја и форензичке опреме, а своје активности промовисали су и припадници Ватрогасне чете. Ове године је, први пут, био постављен и „Инфо пулт“ на ком су заинтересовани за пријем у полицију могли да добију детаљне информације о условима актуелног конкурса за пријем 30 нових полазника у Центру за полицијску основну обуку у  Сремској Каменици.

12754_2.jpg

Уз истицање да је одлучном борбом против свих облика криминала и корупције постигнуто смањење укупног броја регистрованих кривичних дела на подручју Полицијске управе у Суботици током 2018. године, начелник Секулић је поручио да је заштита свих грађана приоритет у раду полиције.

12754_3.jpg

Министарство унутрашњих послова Србије прогласило је Духове за Дан МУП-а и Дан полиције у знак сећања на 1862. годину, када је српска жандармерија 15. јуна, на Духове (Тројице), одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме, као и у наредна два дана током турског бомбардовања Београда.