Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Изградња Мађарског културног центра на Палићу тече по плану

24.06.2019.

Заменица градоначелника Тимеа Хорват обишла је данас радове на изградњи Мађарског културног центра, у Бохињској улици на Палићу. Радови теку планираном динамиком и упркос лошијим временским условима очекује се да ће објекат бити завршен у предвиђеном року. Maђарски културни центар део је пројекта „Colourful Cooperation“ („Разнобојна сарадња“) вредног 3,7 милиона евра који се реализује у оквиру европског Интеррег-ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија.

12773_1.jpg 

Радови на изградњи Дома културе на Палићу почели су јесенас и вредни су укупно 1,1 милион евра, од чега су 15 одсто средства града Суботице. Поред изградње Српског културног центра у Морахалому и Мађарског културног центра на Палићу, циљеви овог пројекта су и развој свеобухватне културне стратегије за цео мађарско-српски погранични регион, покретање онлајн центра за информације и вести на мађарском и српском језику и интегрисање  Новог Сада у културни и туристички живот мађарско-српског пограничног региона – рекла је Тимеа Хорват.

Пројекат суфинансира Покрајински секретаријат за финансије у износу од четири милиона динара. Период имплементације пројекта је од 1. јуна 2017. до 31. маја 2020. године. Водећи партнер је Непрофитно јавно друштво ДОО Еврорегионална развојна агенција за развој ДКМТ Дунав-Криш-Мориш-Тиса, а поред града Суботице партнери су и Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу,  Egy-Másért Удружење младих за развој заједнице и град Нови Сад.

Извођач радова је фирма „Модулар“, из Београда.