Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Свечано отворен обновљени Геронтолошки клуб „Центар 1“

28.06.2019.

На јубилеј, четрдесет година од отварања, данас су свечано отворене реконструисане просторије најстаријег Геронтолошког клуба „Центар 1“, у чију обнову је уложено око 140.000 евра. Реконструкција објекта реализована је у оквиру прекограничног ИПА пројекта, који Геронтолошки центар Суботице спроводи у сарадњи са партнерима из Хрватске.

 12785_1.jpg

Уз констатацију да је Геронтолошки центар Суботица један од најбољих у земљи Предраг Радовић, помоћник покрајинског секретара за социјалну политику је истакао да ова установа представља важну карику у развоју социјалне заштите у Војводини.

- Претходне три године, Покрајинска влада на челу са Игором Мировићем, а преко покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, на челу са Предрагом Вулетићем, уложила је у овај Геронтолошки центар око 43 милиона динара, што само говори о томе колико придајемо значај и пажњу социјалној заштити у Суботици - рекао је  Предраг Радовић.

Члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства Илија Ђукановић подсетио је да је град Суботица за 2019. годину y буџету определио 48,3 милиона динара за Геронтолошки центар.

- Ово јесте пример добре праксе, како треба да сарађују установе социјалне заштите у региону и у нашој земљи. У име града честитам и партнерима из Ђакова, Осијека и Апатина и наравно нашем Геронтолошком центру на свему оном што су урадили у оквиру овог пројекта и што ће урадити у наредном периоду, пре свега отварање Регионалне академије за неговатеље – нагласио је Илија Ђукановић.

Према речима директора Геронтолошког центра Суботица Ненада Иванишевића ускоро могу да се очекују лепе вести о даљем улагању у социјалну заштиту у Суботици.

- Радови на реконструкцији Геронтолошког дома на Карађорђевом путу требали би да почну ускоро. Министарство енергетике је захваљујући граду Суботици одобрило 15 милиона динара па ће и у Геронтолошком клубу „Центар 2“ да почне реновирање. Мислим да ћемо наредне седмице моћи да објавимо и лепе вести из Канцеларије за јавна улагања. Ради се о највећем до сада опредељеном износу за социјалну заштиту града Суботице којим би Дом „Дудова шума“ учинили најбољим на Балкану – рекао је Ненад Иванишевић.

12785_2.jpg