Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Трећи „Суботички полумаратон“ на Дан града

16.08.2019.

Спортска манифестација 3. „Суботички полумаратон“ одржаће се 1. септембра у оквиру прославе Дана града. Ове године, према речима организатора, број учесника је дуплиран у односу на прошлу годину, а пријављени су такмичари из Србије, Мађарске, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Румуније, Русије, Пољске, Немачке, Велике Британије, Аустрије, Сједињених Америчких Држава, Аустралије и Непала. Новина ове године је стаза дуга десет километара која носи назив „Инфостудова десетка”. Осим ове, учесници на Полумаратону могу, као и претходне две године,  да бирају стазе од пет и 21 километар.

12876_1.jpg 

Заменик градоначелника Тимеа Хорват на данашњој конференцији за новинаре одржаној у Медија центру Градске куће нагласила је да је од изузетног значаја ова спортска манифестација  која из године у годину постаје масовнија и на добар начин промовише туризам у Суботици и њено сецесијско наслеђе .

- Захваљујем се свима који су активно укључени у организацију Полумаратона, од хитних служби, јавних предузећа, државних и градских институција па све до пријатеља манифестације – рекла је Тимеа Хорват.

Народни посланик, тркач рекреативац и члан Спортског удружења „Хоризонт”, Балинт Пастор, нагласио је да ће ове године на Суботичком полумаратону учествовати око 1.400 такмичара у све три категорије.

-Колико је интересовање порасло говори податак да смо прве године имали 560 финишера, годину дана касније  634, што је заиста велики искорак. Веома нас радује чињеница да се утростручио и број Суботичана, који учествују у овој спортској манифестацији – рекао је Балинт Пастор.

Током Суботичког полумаратона одређен број улица у ужем и ширем центру града биће затворен за саобраћај од 9 до 13 часова.

- Молимо грађане да имају разумевања за ову потребу, а у наредном периоду информисаћемо грађане који су алтернативни правци за саобраћај, како би што мање реметили живот и функционисање оних који не учествују у тркама - додаје Пастор.

Отварање ове спортске манифестације почиње у девет часова  трком најмлађих, а организатори очекују да ће се овој акцији одазвати преко 500 деце разног узраста.

Ове године учесничка медаља је у боји, мотив је Рајхлова палата. Стартни пакет има неке новине, а учесничка књижица ће имати одређене погодности и попусте.

- Трудимо се сваке године да радимо на брендингу маратона и да он буде препознатљив. Обезбедили смо да у стартном пакету учесници добију поклоне који ће их асоцирати на овај град и трку на којој учествују. Обезбедили смо и мајице у зависности од пола али и трке за коју се учесник пријавио – рекао је  Ненад Богар, члан СУ „Хоризонт”.