Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботица домаћин екипног првенства Србије у шаху

22.08.2019.

Повлачењем првог потеза, градоначелник Суботице Богдан Лабан отворио је данас, у хотелу „Патрија“, екипно првенство Србије у шаху, у мушкој и женској конкуренцији. На првенству Прве лиге Србије у шаху надмеће се по дванаест најбољих тимова у обе конкуренције, а како је свака екипа имала право да ангажује и по једног странца извесно је да је у нашем граду окупљена шаховска елита ове регије.

 12885_1.jpg

Пожелевши добродошлицу учесницима и гостима државног првенства, градоначелник Лабан се захвалио Шаховском савезу Србије што је Суботицу препознао као доброг домаћина и организатора овог такмичења.

– У наредних десетак дана, колико ће трајати првенство, позивам вас да упознате Суботицу која је и град фестивала, а с обзиром на то да 1. септембра обележавамо Дан града драго нам је да ћете ове године и ви бити део богатог програма уприличеног тим поводом. Такмичарима желим успех и добру концентрацију, а свима вама још једном упућујем искрену добродошлицу у наш град – нагласио је градоначелник Лабан.

Суботица је по четврти пут домаћин најелитнијег екипног такмичења у Србији, које је окупило домаћу шаховску елиту.

– Ово је изузетна прилика да поново вратимо у жижу јавности не само ово велико такмичење, него и ову сјајну игру у којој смо некада толико били добри и играли значајну светску улогу. Нама поново требају млади људи у шаху, неке нове шаховске звезде како би наша репрезентација, али и појединачно, наш шах поново заузео достојно место у Европи и у свету – истакао је потпредседник Шаховског савеза Србије Саша Адамовић.

Прва лига Србије у обе конкуренције траје до првог септембра, а по бројним оценама, на основу имена учесника, ово је један од најјачих екипних шампионата земље у последњој деценији. Домаћин првенства је Шах клуб Спартак.

12885_2.jpg