Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потписан уговор са компанијом „Boysen“

30.08.2019.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан закључио је данас уговор о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини без накнаде са привредним друштвом „Boysen Abgassysteme“  д.о.о. Суботица, једним од највећих светских произвођача издувних система за аутомобилску индустрију.

 12907_1.jpg

Потписивању уговора претходила је израда елабората оправданости, усвојеног од стране Скупштине Града Суботице, којим је доказано да ће директни приходи Града у периоду од пет година бити већи од прихода који би се остварили отуђењем по тржишној цени. Као неопходан предуслов пристигло је позитивно решење Комисије за контролу државне помоћи Министарства финансија Републике Србије, као и претходна сагласност Владе РС којом су испуњени сви неопходни правни предуслови за отуђење земљишта у јавној својини без накнаде.

 Подсећамо да се предметно земљиште, укупне површине 10 ha 13 a 94 m2, налази у Привредној зони „Мали Бајмок“. Немачки инвеститор има намеру да у наредном периоду, на поменутој локацији, започне изградњу производног погона за израду издувних система за аутомобилску индустрију. Инвеститор се обавезао да у оквиру будућег производног објекта, површине од око 35.000 квадратних метара, у року од пет година запосли 507 радника.

 Укупна вредност инвестиције је 55 милиона евра и то је до сада највећа страна инвестиција у Суботици.