Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Додељена дечја заштитна аутоседишта

30.08.2019.

У организацији Савета за безбедност саобраћаја града Суботице, а уз свесрдну подршку градоначелника Богдана Лабана, данас су у Новој општини одржана два јавна часа о правилној употреби дечјег седишта. Јавним часовима присуствовало je укупно 180 родитеља који су се добровољно пријавили за учешће.

12908_1.jpg 

Након сваког од часова, део родитеља је одређен путем жреба да би на поклон добили од Града једно универзално сертификовано дечје заштитно аутоседиште. Уз предавање у сали 1, организован је и штанд на паркингу, како би родитељи који већ користе аутоседиште проверили да ли га користе правилно, али и да родитељи који су добили седиште, одмах науче како се дечије аутоседиште  поставља.

Предавање је одржала Маријана Јовановић, стручњак у области безбедности саобраћаја која се већ осам година бави искључиво безбедношћу деце као путника у возилу. Град ће и наредне године организовати овакве јавне часове, а обзиром на интересовање, одвојиће далеко више средстава за куповину седишта које ће родитељи добити на поклон.