Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана свечана седница Скупштине града

31.08.2019.

Подизањем градске заставе и свечаном седницом Скупштине града, на којој су уручене дипломе и плакете звања Почасни грађанин и признања „Про урбе“, обележен је Дан града Суботице, 1. септембар. Данашњој свечаности, одржаној у Великој већници Градске куће, присуствовали су представници дипломатског кора, братских и партнерских градова, националних савета националних заједница, верских заједница и културних институција, државних и покрајинских органа, као и републички и покрајински посланици и одборници Скупштине града.

12910_1.jpg 

Градоначелник Суботице Богдан Лабан је, поздрављајући присутне у Великој већници, истакао да је током протекле, нешто више од три године учињен озбиљан искорак у свим сегментима привредног, економског, образовног, спортског и инфраструктурног развоја нашег града, као и у свим сферама друштвеног живота.

Најављујући филм у коме је, како је подвукао, приказан само део онога што је на задовољство свих суграђана актуелна градска власт урадила током протекле три године, градоначелник Лабан је нагласио да је истина и да све ово време ни свој ни рад актуелне градске власти није ни покушао да представи бољим и успешнијим од оног какав он у ствари и јесте.

12910_2.jpg 

- Нико данас не може да оспори чињеницу да је Суботица од средине 2016. године постала велико градилиште. Захваљујем се председнику Александру Вучићу, Влади Србије, Покрајинској влади, својим сарадницима и свима онима који су нам пружили подршку у остваривању зацртаних циљева – рекао је Богдан Лабан.

Честитајући свим грађанима Суботице Дан града, градоначелник је навео да ће акценат у наредном периоду бити завршетак изградње „Ипсилон“ крака и зграде Народног позоришта, реконструкција Градског стадиона и Опште болнице, наставак изградње спа цента са аква парком на Палићу, постављање канализационе мреже на Палићу у оквиру пројекта „Заштита биодиверзитета језера Палић и Лудаш“, изградња производног погона немачке компаније „Бојсен“ и реконструкција зелене фонтане на централном градском тргу.    

Председник Скупштине града Тивадар Бунфорд, казао је да сви заједно имамо јединствену, неподељену одговорност да управљамо нашим градом и да то и чинимо у пуном капацитету и веома успешно.

12910_3.jpg 

- Како се полако приближавамо крају мандата, поносан сам на све нас као и на све наше успехе и достигнућа која би било теже остварити да међу коалиционим партнерима не влада одлична сарадња и међусобно разумевање, да не постоји позитивна комуникација са јавним институцијама, јавним предузећима, с покрајином и републиком, као и са свим секретаријатима Градске управе града Суботице  – истакао је Тивадар Бунфорд.

За истакнуто и трајно животно дело којим се доприноси подизању угледа града Суботице у земљи и иностранству, звање Почасни грађанин постхумно је додељено књижевнику Данилу Кишу, а плакета је уручена представнику Фондације „Данило Киш“.

Признање „Про урбе“ за истакнута дела која значајно доприносе угледу града Суботице подизањем његових материјалних и духовних вредности добили су Данијела Андрашић, дипломирани дефектолог, Роберт Ђивановић, професор француског језика и књижевности и проф. др Јожеф Њерш, доктор техничких наука.

12910_4.jpg

Поред бројних гостију, прославу Дана увеличао је теолог Милош Стојаковић, изасланик манастира Хиландар, који се у име свештенства захвалио на великој помоћи коју је Суботица пружила највећој и најзначајнијој српској светињи. Преносећи благослове архимандрита Методија, он је градоначелнику даровао икону Богородице Тројеручице, игуманије и заштитнице Хиландара.

Свечану седницу Скупштине града Суботице увеличала је и оперска примадона Јадранка Јовановић која је извела композиције „Што се боре мисли моје“ и „Кармен“ - „Хабанера“.