Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Програм на малој бини одушевио Суботичане

31.08.2019.

У оквиру прославе Дана града, 1. септембра  на малој бини, постављеној у центру града, одвијао се динамичан и изузетан програм у коме је пред бројном публиком наступило око хиљаду извођача. Од 13 до 19 часова на бини су се смењивали извођачи углавном млади из школа, бројних удружења и културно-уметничких друштава, малишани из Предшколске установе „Наша радост“ али су наступили и „Весели фолклорци“ из Геронтолошког клуба „Бајнат“.

 12911_1.jpg

Програм је према речима координатора Радне групе за организовање прославе Дана града Јасмине Стевановић био масовнији него икада раније.

- Програм је био разноврстан. Трудили смо се да програм на малој бини ослика Суботицу у малом, онаквом каква она јесте са свим својим богатством различитости и са спојем традиционалног и уметничког, тако да смо имали плеса, игре, музике за све укусе – каже Јасмина Стевановић.

Међу многобројним учесницима и ове године наступила су деца из Грачанице, која гостују у Суботици.

- Оно што нас заиста радује је чињеница да деца осим модерне музике и нових трендова  још увек прате и цене старе вредности, па је у програму било доста етно песама – сматра Јасмина Стевановић.

Ни бројна публика се данас није штедела, извођаче је током целог дана награђивала громким аплаузима. Програм на малој бини која је ове године имала и другачију, модернију сценографију затвориле су мажореткиње.