Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Председник Скупштине града посетио тројке породице Мајорош

16.09.2019.

Председник Скупштине града Суботице, Тивадар Бунфорд данас је, у насељу Радановац, посетио породицу Мајорош, супружнике Жељку и Дениса и њихове три бебе – Лукаса, Миу и Матеја, рођене 22. маја 2019. године у Новом Саду, у Специјалној гинеколошкој болници „Генесис“. Бунфорд је у име Скупштине града и у своје име честитао родитељима на приновама, бебама и њима пожелео пуно здравља и среће и уручио букет цвећа и поклон у виду 62 пакета пелена довољних за наредних шест месеци.

12934_1.jpg 

Уз констатацију да им је поклон у виду пелена, поред дохране, у овом тренутку најпотребнији, Тивадар Бунфорд је у срдачном разговору са пресрећним родитељима рекао да и суботичка локална самоуправа прати и унапређује мере популационе политике, издвајајући средства из буџета за накнаду трошкова за вантелесну оплодњу, једнократну новчану помоћ трудницама, родитељски додатак за прво дете, регресирање трошкова боравка у предшколској установи за треће и четврто дете, а све са циљем да се родитељи подстакну за проширење породице,

С обзиром на то да је у породилишту суботичке Опште болнице, закључно са 15. септембром 2019. године, у поређењу са истим периодом прошле године рођено мање беба, Бунфорд је истакао да се нада да се та тенденција неће наставити захваљујући мерама које држава, покрајина и локална самоуправа предузимају у циљу унапређења пронаталитетне политике.

Жељка Мајорош је подвукла да су она и њен супруг на принове чекали чак седам година и да све обавезе према бебама доживљавају као награду.

– Кад је добра организација, све се може. Срећни смо, бебе добро напредују, прошли су грчеви и чекамо прве зубиће. Док смо покушавали да имамо децу пролазила сам кроз бројне болне третмане, па ми је супруг предложио да одустанемо и да заувек останемо заједно и без деце. Одлучила сам се за вантелесну оплодњу. У почетку трудноће рекли су нам да ћемо имати близанце, али када смо отишли у Нови Сад и чули треће откуцаје срца били смо у чуду. Лекар је позвао Дениса да му каже да купи више пелена, прихране, одела и већа кола, јер стижу тројке. Били смо у шоку али нас је ускоро преплавило осећање невероватне среће. Нека су они нама живи и здрави – каже Жељка Мајорош.

Захвални смо граду Суботици што нам и поклоном олакшава ове прве дане, тим пре што су пелене и прихрана највећа ставка, казала је Жељка и додала да гардеробе имају и више него што приновама треба.

– Неке ствари нисам стигла ни да им обучем, израсли су, али све то пакујем у кутије и спремам за Таванкут где једна породица, такође, ускоро очекује тројке – рекла је Жељка Мајорош.