Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Помоћник министра пољопривреде посетио Суботицу

16.09.2019.

У оквиру радне посете пољопривредним стручним службама, помоћник министра пољопривреде задужен за сектор руралног развоја Александар Богићевић састао се данас, у Плавој сали Градске куће, са представницима града Суботице и локалних удружења и задруга позваних од стране Пољопривредне стручне службе Суботица АД. У име суботичке локалне самоуправе састанку су присуствовали Срђан Самарџић, члан Градског већа задужен за област туризма, инвестиција и међународне сарадње и Гргур Стипић, шеф Службе за пољопривреду и пољопривредно земљиште.

12935_1.jpg 

Прошле године почели смо да обилазимо пољопривредне стручне службе у нашој земљи, а након разговора са службама из централне и јужне Србије кренули смо да обилазимо и пољопривредне стручне службе на територији АП Војводине, рекао је, обраћајући се медијима, Александар Богићевић.

– То су уобичајене, радне посете, организоване с циљем да се учврсти сарадња између пољопривредних стручних служби, којих је у Србији 35, локалних самоуправа и пољопривредних произвођача. У неким срединама та сарадња постоји, а у некима је нема или је нема довољно. Управо због тога реализујемо ове посете и састанке како бисмо увидели да ли има неких проблема, које су то потешкоће и како бисмо у будућности могли да их отклонимо. Нашим пољопривредницима су најбитнији информација и едукација да би могли да остваре своја права на субвенције и стручну помоћ како би пољопривредну производњу подигли на што је могуће виши ниво – истакао је Богићевић.

У оквиру данашње посете, Александар Богићевић посетио је и Стипана Шарчевића, на салашу у Старом Жеднику, који представља пример добре сарадње пољопривредника и стручне службе на терену.