Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботица ће увек бити уз Грачаницу

20.09.2019.

У оквиру посете општини Грачаница поводом Дана општине, градоначелник Суботице Богдан Лабан са сарадницима састао се данас са председником општине Срђаном Поповићем, а након тога присуствовао је полагању камена темељца за изградњу куће породици Немање Стевића из Сушице који је недавно смртно страдао у саобраћајној несрећи. Срђан Поповић је положио камен темељац за пету од укупно шест кућа колико ће општина Грачаница изградити до краја године.

12943_2.jpg

Камен темељац за изградњу породичне куће самохраној мајци Катарини, која ће у њој одгајати троје мале деце, осим председника Поповића положили су и заменик директора Канцеларија за Косово и Метохију Дамјан Јовић, председник привременог органа СГ Приштине Љубинко Караџић и Бранимир Стојановић, државни секретар у Министарству привреде Владе Србије.

–  Један од приоритета јесте утемељење наших породица на овом простору и нећемо стати док кров над главом не добије свака породица којој је то потребно – казао је Поповић.

Дамјан Јовић се захвалио општини Грачаница која, по његовим речима, свакога дана показује бригу, пажњу и одговорност за породице и указао на јединство и слогу коју и овом приликом исказују заједничком сарадњом Суботица и Грачаница.

– Ово је само једна у низу кућа која ће и општина, и Република Србија, и ми сви заједно градити. Са нама су данас овде и колеге из најсевернијег српског града, Суботице, што само сведочи о ономе што нам је некада највише недостајало, а чега данас све више имамо, а то су слога и јединство. Срећом, имамо и све више могућности да помажемо и породице, и школе, и обданишта, и све оно што је неопходно да би наш народ овде сваким даном све боље живео – казао је Јовић.