Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Усељен вртић у Угљару, општина Грачаница изградила, град Суботица опремио објекат

20.09.2019.

Нови вртић од преко 400 метара квадратних који је изграђен средствима општине Грачаница опремио је град Суботица тако да је од данас пуштен у употребу. Око стотину деце предшколске установе „Наша Радост“ од данас бораве у новом савременом објекту. Директорица вртића Љиљана Мартиновић захвалила је градоначелнику Суботице Богдану Лабану на помоћи у опремању вртића истакавши да су услови за рад и боравак деце данас више него добри.

12944_1.jpg

Председник општине Грачаница Срђан Поповић казао је да су изградњом овог вртића мештани Угљара добили много јер њихова деца могу сада да одрастају на правилан начин и у добрим условима.

– Драго ми је и што су васпитачи добили адекватан простор да образују и чувају ову децу да их негују. Желим да одам и велику захвалност градоначелнику Суботице господину Лабану који је донацијом опремио ово обданиште. Сарадња између наше најсеверније општине и општине Грачаница се наставља и могу да гарантујем да ће та сарадња из године у годину бити све јача и јача – казао је Поповић.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан рекао је да са сарадња између две како је казао братске општине наставља.

– Није случајно али јесте симболика да и ПУ у Суботици носи назив ’Наша радост’. Радујем се што смо данас пустили у рад нови објекат. Радимо на заједништву које је преко потребно српском народу вама овде највише али и ми смо увек ту да вам будемо подршка не само на речима него и на делима. Сигуран сам да председник општине Грачаница Срђан Поповић зна какву подршку има из целе Србије и руководства Србије. Наставимо да радимо на саборности и јединству – казао је Лабан.

Пре обиласка унутрашњости вртића у Угљару гости су уживали у дечијем карневалу малишана који је приређен поводом дана општине Грачаница.