Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Промовисани нови аутобуси у ЈП „Суботица-транс“

02.10.2019.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан присуствовао је данас, у седишту ЈП „Суботица-транс“ у Суботици (Сегедински пут бр. 84), промоцији 10 нових аутобуса за градски и приградски саобраћај. Набављена су два соло аутобуса за градски саобраћај и осам аутобуса за приградски саобраћај.

12961_1.jpg 

Уз констатацију да је ово први пут од оснивања Јавног предузећа за превоз путника у градском и приградском саобраћају „Суботица-транс" да се одједном купи десет нових аутобуса, градоначелник Лабан је рекао да је укупна вредност инвестиције око 197 милиона динара.

- Пре две године купили смо 17 аутобуса, пет нових и 12 половних. Покушавамо да што је могуће пре обновимо дотрајали возни парк како би се наши суграђани превозили на безбедан и удобан начин. Ово је прилика и да похвалим менаџмент ЈП ’Суботица-транс’ јер смо заједничким снагама у последње три године у ово предузеће инвестирали око 380 милиона динара. Прошле године, подсетићу, отворили смо нову пумпну станицу у седишту предузећа и све то говори да смо на добром путу, да суботичка локална самоуправа води рачуна о својим грађанима и да испуњава оно што обећа. Сигуран сам да ћемо тим путем да наставимо и да ћемо у догледно време реализовати започете пројекте – нагласио је градоначелник Лабан.

Директор ЈП „Суботица-транс” Александар Алексић подвукао је да је ово први пут у историји „Суботица-транса” да у једном дану набави десет нових аутобуса.

- Без локалне самоуправе и градоначелника то не би било изводљиво. Овом набавком и Суботица стаје у ред озбиљних градова попут Новог Сада и Београда, јер управо они помажу својим јавним предузећима за градски и приградски превоз да набаве нове аутобусе – истакао је Алексић.

Просечна старост аутобуса у возном парку ЈП „Суботица-транс” је 12,5 година, навео је он и додао да је проблем недостатка возача готово решен.

- Ми би требало да имамо 150 возача. Сада их имамо 142, четворо је на обуци и до Нове године, а најкасније до пролећа, имаћемо потребних 150 возача – рекао је Александар Алексић.

Новонабављена возила су марке „Отокар“. У питању су нови модерни аутобуси, са савременим дизел мотором, са механичким мењачем, климом, соло нископодни аутобуси, приградски средњеподни аутобуси, са путоказним дисплејима и са повећаним бројем седишта за седење (приградски аутобус 59 седишта + четири додатна).

12961_2.jpg