Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за одбојкашког тренера Игора Жакића

09.10.2019.

Члан Градског већа задужен за област спорта и омладине Немања Симовић примио је данас, у свом кабинету у Градској кући, члана Стручног штаба Одбојкашке репрезентације Србије и актуелног тренера Мушког одбојкашког клуба Спартак, Игора Жакића. Састанку су присуствовали челници МОК Спартак, Лазар Марковић и Душко Гуслов, и секретар Спортског савеза Суботице, Дејан Вуковић.

12974_1.jpg 

Уз изражавање захвалности на срдачном пријему Жакић је, обраћајући се медијима, истакао да се утисци са Европског првенства још увек нису слегли, да је било доста посла, али да је осећај феноменалан када се, на крају, сви напори крунишу освајањем златне медаље.

–  Рад у стручном штабу наше одбојкашке репрезентације, рад са играчима репрезентативног ранга и надметања на Европском првенству за мене су огромно искуство и велико благо. Захвалан сам на указаном поверењу. Промена стручног штаба свега петнаестак дана уочи почетка Првенства Европе донекле је донела нову енергију. Одмах смо наставили са интензивним радом, а одбојкаши су на то одговорили са пуно мотива и жеље да се докажу. Након пораза од Словеније у пријатељском мечу, уследио је састанак играча са стручним штабом после кога је, на нашу велику радост, све кренуло набоље. Одбојкашка репрезентација има још простора за напредак – истакао је Игор Жакић.

Немања Симовић је рекао да је данас имао велику част и задовољство да се састане са Игором Жакићем и да му се том приликом захвали што је на најлепши могући начин репрезентовао српски, али и суботички спорт.

– Лепа је ово прилика да се захвалим и челницима Мушког одбојкашког клуба Спартак, Лазару Марковићу и Душку Гуслову, који већ дуги низ година помажу суботичку одбојку, показују друштвену одговорност и неретко користе и своје контакте и пословне везе како би помогли рад овог клуба. С друге стране, ми као локална самоуправа чинимо све да буџет за спорт из године у годину повећавамо како бисмо свим клубовима олакшали рад. Мушки одбојкашки клуб Спартак је последњих неколико година перјаница суботичког спорта и поносни смо на његове резултате. Са великим задовољством могу да констатујем да се повећава и породица суботичких спортиста који ће се следеће године учествовати на Олимпијади у Токију. Очекујем да ће боје наше земље у Токију бранити између четири и шест спортиста из Суботице – нагласио је Симовић.

Одбојкаши Србије су, крајем септембра, освојили Европско првенство, пошто су у финалу победили Словенију са 3:1 у сетовима. Пехар намењен прваку Европе одбојкаши Србије подигли су пред око 15.000 гледалаца у дворани Берси у Паризу. 

Србији је, иначе, ово треће европско злато, пошто је претходно била најбоља 2001. и 2011. године. Такође, Србија је, као и 2011. године, објединила титуле шампиона Европе у мушкој и женској конкуренцији.