Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Обележен Европски дан борбе против трговине људима

18.10.2019.

Поводом обележавања Европског дана борбе против трговине људима, Локални тим за борбу против трговине људима данас је дељењем летака на централном градском тргу спровео акцију информисања грађана о овом глобалном феномену који погађа све земље.

 12996_1.jpg

Координатор Локалног тима за борбу против трговине људима, Илија Ђукановић, изјавио је, том приликом, да је Локални тим поставио и билборд код Млечне пијаце и да су сви чланови овог тима добили плакете које су поставили у своје установе и инстутуције на местима где грађани могу да их виде.

– Поред ове акције, Црвени крст и Основна школа ‘Сечењи Иштван’ ће организовати радионице за децу на тему трговине људима. Ове активности су део годишњег плана рада који смо као тим усвојили у децембру 2018. године – истакао је Ђукановић.

Он је подсетио да Локални тим за борбу против трговине људима града Суботице у својим активностима има подршку Удружења грађана „Атина“ и Међународног комитета спаса, у оквиру пројекта „Од опасности до сигурности: Унапређење заштите жртава трговине људима у Србији”.

У Новом Саду данас се одржава VII Конференција о трговини људима „Круг подршке“. На овој конференцији,  посвећеној систему подршке жртвама, учествоваће и Локални тим из Суботице који ће представљати координатор Илија Ђукановић.