Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Реконструкција домова Геронтолошког центра у Суботици вредна 900 милиона динара

18.10.2019.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић, градоначелник Суботице Богдан Лабан и директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић обишли су данас Геронтолошки центар, где су у току радови вредни више од 900 милиона динара на реконструкцији и санацији Дома „Дудова шума“ и Дома за одрасла лица.

12997_1.jpg 

– Веома сам задовољан радовима које сам данас видео у Суботици и сарадњом са Канцеларијом за јавна улагања. Наша основна дужност је да обезбедимо корисницима и запосленима боље услове за живот и рад – казао је Мировић.

Наставићемо и даље заједно реконструкцију објеката социјалне заштите у Новом Саду и у Бачкој Тополи, додао је Мировић и истакао да ће се заједнички радити и на реконструисању регионалних болница.

- Социјална заштита је најосетљивија област друштва, и ту држава и друштво показују колико су снажни и способни – рекао је Мировић.

За набавку медицинске и друге опреме Покрајинска влада је за Геронтолошки центар у Суботици од 2016. године до данас издвојила 43,2 милиона динара.

Директор Геронтолошког центра Ненад Иванишевић је изјавио да је овај пројекат резултат заједничког рада Града Суботице, Покрајинске владе и Канцеларије за јавна улагања.

– Желимо да сви објекти Геронтолошког центра буду на највишем могућем нивоу – нагласио је Иванишевић.

Директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић је подвукао да је у сектору социјалне заштите затечено веома девастирано стање.

– Сектор социјалне заштите раније је био у запећку, а данас нам је, што показујемо и на терену, у врху приоритета. Наставићемо заједно да радимо овај посао све док последњи објекат социјалне заштите не обновимо – поручио је Благојевић.

12997_3.jpg