Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за кик-боксера Милоша Кељановића и такмичаре ТК Спартак

08.11.2019.

Члан Градског већа задужен за област спорта и омладине Немања Симовић примио је данас, у Градској кући, кик-боксера Милоша Кељановића који је на тек минулом Светском шампионату у ВАКО федерацији у Сарајеву освојио сребрну медаљу, а потом и такмичаре Тениског клуба Спартак, екипне прваке државе у категоријама јуниорки, јуниора, сениорки и сениора. Уз честитке на великом успеху, Симовић је Кељановићу и тенисерима Спартака пожелео да и у наредној години остваре запажене резултате.

13042_1.jpg 

Кељановић је спортску каријеру почео и развијао у Суботици, у Спартаку, добијао је и спортску стипендију, а сада се надограђује у новосадској Војводини. Његова сребрна медаља једна је од 15 медаља (осам златних, четири сребрне и три бронзане) које је репрезентација Србије освојила на недавно завршеном Светском првенству у Сарајеву.

– Ово ми је други пут да сам овако дочекан, овога пута као сениор, и хвала на части која ми је указана. Како време одмиче схватам све више шта сам учинио, колики је ово успех. На жалост, нисам стигао до златне медаље, али ће ово бити подстицај да још боље радим. Очекује ме још неколико мечева, а онда пауза и припреме за Првенство Европе у Турској – рекао је Кељановић.

Немања Симовић је нагласио да се од талентованог кик-боксера могу тек очекивати добри резултати.

– И ово је начин да му пружимо додатну мотивацију за оно што му предстоји, а то је свакако Првенство Европе. Није мала ствар бити вицешампион света, на такмичењу које је окупило више од 800 учесника из 59 земаља, а у својој категорији Милош је имао 21 противника. Ово је још једна година проткана добрим резултатима суботичких спортиста, а међу њима је и Кељановић, као дете Спартака. Он је довољно сазрео да даље развија каријеру у већим градовима, али мислим да му је подршка Суботице и Суботичана пријала – истакао је Симовић.

13042_2.jpg 

Тениски клуб Спартак 2019. годину испраћа са историјским успехом, до сада незабележеним у овом спорту – освојили су четири државне екипне титуле. Тим из Суботице је, наиме, најбољи у конкуренцији јуниора и јуниорки, али и сениора и сениорки. То, али и још три појединачне државне титуле били су и више него довољан разлог за организовање пријема у Плавој сали Градске куће.

– У мушкој сениорској конкуренцији смо прекинули доминацију Црвене звезде која је трајала једанаест година, а њом је прекинут наш пост у освајању титула државног сениорског првака који траје од 1976. године. Девојке Спартака су последњи пут сениорске првакиње државе биле 1985. године. Поносни смо на ове екипне титуле, али и појединачне, Кристијан Јухас је освојио и зимско и летње Првенство Србије, а Анђела Видовић зимско, наравно, у сениорској конкуренцији – навео је председник ТК Спартак, Милан Вучковић.

Уз констатацију да није мала ствар бити првак Србије у четири категорије, као и честитке и жеље да наставе са континуитетом и да наредне године остваре исти резултат, Симовић је изразио задовољство што се појачава конкуренција пред традиционални избор Спортисте године.

- Тенис клуб Спартак се сигурно препоручио за високу позицију. Сви смо заједно поносни на успехе, а и ови млади спортисти морају бити поносни што су део породице Спортског друштва Спартак. У жељи да испоштујемо лик и дело Јована Микића - Спартака у току је израда споменика који ће бити постављен почетком наредне године – истакао је Немања Симовић.

Састанцима је присуствовао и Дејан Вуковић, секретар Спортског савеза Суботице, који је Кељановићу и тенисерима Спартака такође честитао на успеху и лепој промоцији спортског града на северу Бачке.