Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Представљене кредитне линије Развојног фонда АП Војводине

13.11.2019.

Развојни фонд АП Војводине у сарадњи са Градском управом града Суботице организовао је данас, у Плавој сали Градске куће, презентацију кредитних линија Фонда намењених регистрованим пољопривредним газдинствима, правним лицима и предузетницима. Представљени су  кредити за инвестиције, субвенционисане камате у туризму, куповину пољопривредног земљишта и механизације, ИПАРД програм.

 13066_1.jpg

Шеф одељења за анализу тржишта, развој кредитних линија и маркетинг у сектору за кредите у Развојном фонду АП Војводине Јелена Тренкић истакла је да је Развојни фонд Војводине и у 2019. години као и у претходне године определио укупно две и по милијарде за све кредитне линије.

- Средстава има довољно иако је интересовање за нашим кредитним  линијама из године у годину све веће. Наше кредитне линије нису временски ограничене и неће  нико закаснити да аплицира по некој од њих. Оне  су отворене све док се средства планирана за њихову реализацију не утроше. Није се, до сада, десило да смо потрошили планирана средства по одређеним линијама – нагласила је Јелена Тренкић.

Развојни фонд Војводине међу многобројним кредитним линијама има расписану и кредитну линију за подршку ИПАРД пројектима. Ове  године је, како је објаснила, та линија добила на пуном одјеку с обзиром  на то да су почела да пристижу прва решења тако да су кренули и први захтеви за овакве кредите.

- За ову кредитну линију влада велика заинтересованост с обзиром да се та кредитна линија финансира у целости, значи све оно што је одобрено по решењу ИПАРД пројекта је оно што може бити кредитирање тако да није потребно одређено сопствено учешће – рекла је Јелена Тренкић

Све каматне стопе Развојниог фонда Војводине за све конкурсне линије, подвукла је, крећу  се у распону од један до три одсто  на годишњем нивоу и оне су фиксне.