Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Проширен коловоз у делу Улице Матије Гупца

14.11.2019.

Директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић обишао је данас улицу Матије Гупца у којој су окончани радови на проширењу коловоза са четири на пет метара, у дужини од 480 метара, од Улице Отона Жупанчића до Улице Блашка Рајића. За реализацију ове инвестиције из градског буџета je обезбеђено пет милиона динара.

 13071_1.jpg

Проширењем ове улице за један метар Становници месних заједница „Прозивка“ и „Центар III“ ће много брже и лакше стизати до центра града, изјавио је Радивојевић, и додао да је Улица Матије Гупца сада постаје права алтернатива Улици Браће Радић.

- Следеће седмице ћемо, у Месној заједници ’Гат’, такође за један метар проширити Палмотићеву улицу, на делу од Гундулићеве до Бачке улице. На тој деоници Гундулићева улица је једносмерна и постоји велики проблем приступа тог дела града на Сомборски пут. Проширењем Палмотићеве решиће се тај саобраћајни проблем – најавио је Предраг Радивојевић.

Упитан о динамици радова везаних за реконструкцију дела улице Максима Горког, односно проширење коловоза у зонама раскрсница са улицама Браће Радић и Штросмајеровом додавањем додатне саобраћајне траке за лева скретања из Улице Максима Горког, Радивојевић је рекао да се све одвија према плану и да верује да ће радови на тој деоници најфреквентније градске саобраћајнице бити завршени у року, до 25. децембра.

13071_2.jpg