Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Почео девети по реду „Winterfest“

05.12.2019.

Традиционални, девети по реду зимски вашар „Winterfest“ вечерас је на Тргу републике отворио председник Скупштине града Суботице Тивадар Бунфорд. Уз истицање да ову манифестацију, која ће трајати до 13. јануара 2020. године, у име суботичке локалне самоуправе организује Јавно комунално предузеће „Суботичке пијаце“, он је изразио захвалност организатору на труду и залагању да, како је рекао, у посетиоцима пробуди празнични дух који са собом носи низ лепих емоција.

13117_1.jpg 

Драгим нашим суграђанима и гостима стоје на располагању различите уметничке рукотворине занатлија, ретких и старих заната, занимљиви уметнички и ручни радови, домаћи сухомеснати производи, производи домаће и органске хране, традиционални производи са ових простора, слаткиши, накит, мед и други пчелињи производи, месне прерађевине, одевни предмети, као и различите врсте куваног вина, навео је Бунфорд и додао да верује да ће разноликост садржаја пружити угођај свима онима који одлуче да прошетају кроз веселу и чаробну атмосферу овогодишњег зимског вашара.

– Драго ми је што вас видим у овако лепом броју  и надам се да ће до краја манифестације што више суграђана посетити Зимски вашар, уживати у његовим чарима и свему што ће на више од 70 штандова представити занатлије, предузетници и остали излагачи овогодишњег ’Winterfesta’. Како је ова манифестација постала традиција у нашем граду, позивам све суграђане да у наредним данима посете зимски вашар и уживају у духу предстојећих божићних и новогодишњих празника – казао је Тивадар Бунфорд.

Директор ЈKП „Суботичке пијаце“ Дејан Љубисављевић нагласио је да му је драго што можемо сви заједно да пожелимо празницима добродошлицу у Суботицу и захвалио се Музичкој школи на предивној увертири.

– Овај  ’Winterfesta’ обележило је више од 70 излагача који су дошли из целе Србије, од Бруса до Хоргоша. Наши суграђани и гости који ових дана буду дошли у Суботицу моћи ће да купе разне ђаконије, да се засладе, да се заљуте, да наздраве и са пријатељима дочекају Нову годину и новогодишњу ноћ проведу  у пријатној атмосфери – рекао је Дејан Љубисављевић.