Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Субвенције од 100 милиона за јачање институција и општина АП Војводине

05.12.2019.

Покрајински секретар за финансије Смиљка Јовановић данас је, у холу зграде Покрајинске владе, уручила уговоре корисницима средстава која су остварили на конкурсу ресорног секретаријата за учешће у суфинансирању пројеката који се финансирају из фондова Европске уније. Реч је о бесповратним средствима у износу од 100 милиона динара којима је подржано 77 таквих прјеката. Уговоре о добијању бесповратних средства намењених за потребе учешћа у суфинансирању активности из пројекта „Our Borderless Art Nouveau Culture“ - ArtNouveau, у износу од 1,56 милиона динара, као и за потребе учешћа у суфинансирању активности из пројекта „Only legal assets are good assets“ у висини од 3,87 милиона динара, у име града Суботице потписала је Божидарка Голубовић, шеф Службе за локални економски развој.

13120_1.jpg 

Уз истицање да су подржани пројекти који ће допринети локалном и регионалном развоју и побољшању квалитета живота становника у Војводини, Смиљка Јовановић је том приликом изјавила и да је реч о пројектима у областима науке, здравства, социјалних услуга, туризма и спорта.

Она је нагласила да је, као и ранијих година, највише средстава додељено локалним самоуправама, и то 37,4 милиона динара за 19 пројеката.

– Акценат је био и на мањим општинама као што су Опово, Ковачица, Бач, Бела Црква, Жабаљ, које у својим буџетима теже могу да обезбеде средства за суфинансирање пројеката – рекла је ресорна секретарка додајући да је за такве општине максималан износ средства повећан са четири на шест милиона динара.

Подршку су добиле и институције из области образовања и науке, где предњачи Универзитет у Новом Саду, невладине организације, институције из области здравства и социјалне заштите, регионалне развојне агенције и јавна предузећа.

Покрајински секретаријат за финансије континуирано од 2012. године подржава пројекте који се финансирају из фондова Европске уније. У протекле три и по године износ бесповратних средстава за ту намену повећан је за готово 70 одсто, а број закључених уговора скоро троструко.