Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Општој болници донирана медицинска опрема

06.12.2019.

У хотелу „Галерија“ одржана је конференција за медије на којој је представљена донација Фондације „Бачка штифтунг“, компаније  „Бама“, привредног друштва „Phiwa“ и локалних компанија у виду медицинске опреме за суботичку Општу болницу. Донацијом вредном 40.000 евра набављен је гастроскоп који ће допринети бољим условима рада у овој здравственој установи.

 13128_1.jpg

Секретар Секретаријата за друштвене делатности Јасмина Стевановић поздравила је присутне у име градоначелника Суботице Богдана Лабана, који, како је навела,  сваке године и личним залагањем допринесе да  сви заједно, свако у својим  могућностима, помогнемо највећој здравственој установи у округу и унапредимо рад суботичке Опште Болнице.

- Захваљујем се Фондацији 'Бачка штифтунг', компанији 'Бама' и привредном друштву 'Phiwa' што је донирала медицинску опрему, односно гастроскоп Општој болници, што су се определили да већ неколико година помажу на овај начин. Унапређење здравственог система је део и наше националне стратегије и ово је само још један корак у тој намери – истакла је Јасмина Стевановић.

Савремена опрема и  адаптација простора и појединих одељења  протеклих година, рекла је Јасмина Стевановић, су јасни  показатељ значајне  подршке Републичке и Покрајинске Владе, али и Града суботичкој општој Болници.

- Није узалуд одлучено  да Општу болницу након деценија занемаривања реконструишемо, модернизујемо  и опремимо савременом опремом. Што се тиче обнављања медицинске опреме као и набављања нове опреме, ово је прилика испред Града Суботице захвалим и Покрајинском секретaријату за здравство које у последње три и по  године улаже значајна средства у нову медицинску опрему -рекла је Јасмина Стевановић.

13128_2.jpg

Само у 2019. години за нову орему у суботичкој болници, како је истакла Јасмина Стевановић издвојено је око 100 милиона динара.

- Ова средства за суботичку Болницу, као и средства опредељена за реконструкцију болница, клиника и домова здравља, јесу плод стратешког опредељења за улагање у здравство свих нивоа власти, и доказују да оно није само декларативно – подвукла је Јасмина Стевановић.

Директор Опште болнице Суботица др Слободан Пушкар захвалио се у име свих запослених хотелу „Галерија“,  директору привредног друштва „Phiwa“ Валерији Тот, и свим људима великог срца на свим донацијама које су остварене уназад неколико година.

Он је подсетио на претходне донације ЕКГ холтере притиска, затим мобилни рентген, стационарни рентгенски апарат који је заменио апарат купљен 1976, године.

- Прошле године реализовали смо пројекат за одељење гастроентерологије. Годишње се на овом одељењу изведе преко 3.500 гастроентеролошких ендоскопских процедура. Са овом набавком замењен је технички застарео апарат стар 15 година – рекао је Пушкар.

 13128_3.jpg

Директор привредног друштва „Phiwa“, Валериа Тот, захвалила се свима који су учествовали у овој донацији. 

- Уз наш допринос од 30.000 евра односно укупно сакупљених 40.000 евра успели смо да набавимо апарат за болницу који замењује застарели апарат – рекла је Валериа Тот.

Она је најавила да ће се традиција божићног даривања наставити и ове године.

- Деци сиромашних породица из Суботице и околних насеља биће подељени божићни пакетићи вредни 10.000 евра – додала је Валериа Тот.