Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Пријем за амбасадора Краљевине Шпаније

11.12.2019.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан примио је вечерас амбасадора Краљевине Шпаније у Београду Раула Бартоломеа Молину. Током срдачног сусрета у Плавој сали Градске куће разговарало се о интензивирању економске и културне сарадње, односима између две земље и шпанској фармацеутској компанији „Лабиана“, једном од водећих глобалних произвођача хране за животиње, која је недавно преузела свих 100 одсто акција Ветеринарског завода у Суботици.

 13134_1.jpg

Градоначелник Лабан је, тим поводом, изјавио да је новоименованом амбасадору Шпаније, који је на дужност ступио у јуну ове године, пожелео добродошлицу и пуно среће у раду током мандата у Београду и да је Његовој екселенцији представио економске и туристичке потенцијале Суботице, као и њено богато културно-историјско наслеђе.

– Поред великог броја познатих светских компанија које овде послују, у нашем граду однедавно је присутан и један велики шпански инвеститор, фармацеутска компанија 'Лабиана' која је стопостотни власник Ветеринарског завода у Суботици. То значи отварање нових радних места и повећање извоза постојећих компанија, јер та шпанска компанија послује у више од 50 земаља. Сигуран сам да ћемо бити добри партнери и да у Суботици могу да рачунају на оно што краси њене грађане, а то је да смо отворени за сарадњу, да смо добри домаћини, да професионално испуњавамо своје обавезе и да ћемо помоћи да и друге компаније из Шпаније, попут 'Лабиане' која је пионир инвестиција из те земље у Србији, дођу у наш град – нагласио је Богдан Лабан.

Уз изражавање захвалности градоначелнику Лабану на добродошлици и несвакидашњем гостопримству, амбасадор Раул Бартоломе Молина истакао је да се уверио да је Суботица један од најлепших градова у Србији.

– Са градоначелником сам се дотакао више тема, поред економске сарадње разговарали смо и о успостављању културне сарадње и братимљењу Суботице и појединих градова из Шпаније који су јој слични у архитектонском и културолошком смислу. Како је јачање економских веза између Шпаније и Србије најважније, инвестиција реномиране компаније 'Лабиана' је веома битна јер ће, поред побољшања економског стања у овом граду, помоћи да ми више извозимо, а допринеће и уподобљавању наших фармацеутских стандарда са стандардима Европске уније – рекао је амбасадор Раул Бартоломе Молина.

Он је подвукао да је куповина Ветеринарског завода у Суботици од стране компаније „Лабиана“ до сада највећа и најважнија шпанска инвестиција у Србији и да сматра да ће она допринети јачању економских веза града Суботице и целе Србије са Шпанијом.

Медијима се обратио и председник компаније „Лабиана“, Мануел Рамос. Према његовим речима, запослени у Ветеринарском заводу у Суботици, као делу групације „Лабиана“, стручни су и изузетно професионални, посебно када је реч о биолошким иновацијама, здрављу животиња и фармацеутским стандардима.

Састанку су присуствовали градски менаџер Загорка Панић и сарадници амбасадора Раула Бартоломеа Молине.

13134_2.jpg