Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Најављени новогодишњи концерти

17.12.2019.

– У оквиру традиционалног дочека Нове године на суботичком Тргу слободе, у уторак, 31. децембра 2019. године, од 22.30 часова до око један сат иза поноћи концерт ће одржати певач Ален Адемовић са бендом. И нова 2020. година дочекаће се уз ефектан ватромет и звуке валцера. У оквиру дневног дочека нове 2020. године на централном градском тргу, од 13 до 15 часова наступиће ди-џеј 'Девиантон', а од 21 до 22 часа Тамбурашки ансамбл 'Равница'. У понедељак, 23. децембра, од 20 часова, у Великој већници Градске куће љубитељи класичне музике поново ће моћи да уживају у Новогодишњем гала концерту Суботичког симфонијског оркестра – најавила је, на прес-конференцији у Медија-центру Градске куће, Јасмина Стевановић, координатор Радне групе за организовање прославе дочека нове 2020. године.

 13143_1.jpg

Централни градски трг ће, нагласила је, и ове године бити обезбеђен и ограђен и у том простору неће бити дозвољено уношење металне и стаклене амбалаже и употреба пиротехничких средстава.

Што се тиче гастрономске понуде, додала је, у новогодишњој ноћи ће на неколико штандова традиционалног зимског вашара бити понуђено кувано вино, шампањац и традиционална јела.

Секретар Суботичког симфонијског оркестра Кристина Мате захвалила се локалној самоуправи и градоначелнику Богдану Лабану што подржава њихов рад и најавила да ће у понедељак, 23. децембра, од 20 часова, на Новогодишњем концерту у Великој већници Градске куће љубитељи класичне музике моћи да уживају у дивним звуцима бечких валцера.

– Директор Суботичког симфонијског оркестра Милош Николић одабрао је прикладан и адекватан програм за ову прилику. То су најлепши бечки валцери и полке, као и познате арије из оперета Имреа Калмана и Франца Лехара које ће извести солисткиња Јелена Кончар, првакиња опере Српског народног позоришта из Новог Сада. Диригент ће бити маестро Ђорђе Павловић, диригент опере Народног позоришта из Београда – казала је Кристина Мате.

Уз изражавање захвалности на поверењу да у новогодишњој ноћи управо он и његов бенд одрже концерт у Суботици, Ален Адемовић је рекао да му је драго што ће нову 2020. годину дочекати у Србији.

– На програму ће бити и поп, и рок, и фолк, дакле музика за све узрасте, од седам до 77 година. Све оне који су расположени да чују добру музику за Нову годину у овом дивном граду позивам да дођу на централни градски трг и уживају у нашој музици – истакао је Ален Адемовић.

Директор Туристичке организације града Суботице Александар Медаковић навео је да је цена улазница за Новогодишњи гала концерт Суботичког симфонијског оркестра 1.000 динара и да се карте за концерт, које ће бити у слободној продаји, могу набавити од среде, 18. децембра 2019. године у Туристичкој организацији града Суботице (ТОГС).

– У среду, четвртак и петак, као и у понедељак, 23. децембра, на дан концерта, радићемо од 8 до 16 часова, а у суботу, 21. децембра, од 9 до 13 часова. Број карата је ограничен. Карте се преузимају након што се уплати уплатница са жиро-рачуном – рекао је Александар Медаковић и додао да за детаљније информације грађани могу да се јаве на телефон Туристичке организације града Суботице: 024/670350.