Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Председник Скупштине града посетио тројке породице Мачковић

19.12.2019.

Председник Скупштине града Суботице Тивадар Бунфорд посетио је данас, у Таванкуту, тројке – Михајла, Катарину и Александра, рођене 1. октобра ове године у Новом Саду, и њихове родитеље Мелису и Велибора Мачковића. Бунфорд је у име Скупштине града и у своје име честитао родитељима на приновама, свима пожелео добро здравље, пуно радости и остварених жеља и пресрећној мајци, уз букет цвећа, уручио и поклон у виду 62 пакета пелена довољних за наредних шест месеци.

 13149_1.jpg

Бунфорд је у срдачном разговору са родитељима истакао да му је изузетна част што је данас у посети њиховој породици која је од пре непуна три месеца постала богатија за три члана и у којој је, како је рекао, осим велике радости очигледна и изузетна посвећеност и пожртвованост.

- Знамо да родитељи тројки имају тежак задатак, али смо сви ту да помогнемо колико можемо. Држава, покрајина и град Суботица посвећени су унапређењу мера популационе политике, а све са циљем да се родитељи подстакну за проширење породице – нагласио је Тивадар Бунфорд.

Уз констатацију да им је поклон у виду пелена, поред дохране, у овом тренутку најпотребнији, Мелиса Мачковић се захвалила на помоћи.

- Нама је већ сада дневно потребно око 30 пелена и кутија дохране која кошта 1.200 динара. Заиста смо захвални суботичкој локалној самоуправи нa лепом гесту, јер намa ова помоћ у пеленама много значи – рекла је Мелиса Мачковић.

Бебе су, додала је, рођене у Клиници за гинекологију и акушерство (Бетанија) у Новом Саду, лепо напредују, расту и нису захтевне.

-Испунила нам се жеља. После три године покушаја остварили смо се као родитељи уз помоћ вантелесне оплодње, финансиране из Републичког фонда за здравствено осигурање. Имам велико поверење у лекаре и пажљиво сам следила њихова упутства. Када смо чули да ће бити тројке, били смо пресрећни. И супруг и ја смо прилично посвећени бебама, па нам обавезе не падају тешко. Љубав према њима надмашује сваки умор – истакла је Мелиса Мачковић.

13149_2.jpg