Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Усвојен буџет града Суботице за 2020. годину

23.12.2019.

На 26. седници Скупштине града Суботице, одржаној данас у Великој већници Градске куће, усвојен је, већином гласова (42 гласа за и шест против) буџет за 2020. годину који у укупном обиму износи нешто више од 8,3 милијарде динара, од којих је скоро 30 одсто намењено инвестицијама.

 13154_1.jpg

Градоначелник Суботице Богдан Лабан изјавио је, тим поводом, да је буџет пажљиво припреман и планиран на реалним основама, да има развојну компоненту и да је чак 28 одсто средстава предвиђено за инвестиције, првенствено за већ започете пројекте као што су реконструкција, адаптација и доградња  зграде Народног позоришта, изградња спа центра са аква парком на Палићу и реконструкција Зелене фонтане, као и инвестиције за које су већ припремљени пројекти, попут уређења фасада.

- Наш план је да до краја 2020. године цео центар града буде уређен, да имамо једно лепо лице Суботице, на челу са позориштем у коме крајем године очекујемо прве представе. Спремамо и друге пројекте. Оно што грађане највише интересује јесте адаптација и реконструкција Опште болнице, инвестиција вредна око 40 милиона евра која је обезбеђена од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима и средином следеће године очекујемо да почну радови. Пројектно-техничка документација за Градски стадион је завршена и на пролеће би требало да и тамо почну радови, а то је такође велика инвестиција од 20 милиона евра. Поред свега овога, ту су и средства која не пролазе кроз градски буџет, као што је 600 милиона динара намењених Дому ’Колевкa’, 800 милиона за Геронтолошки центар... Канцеларија за управљање јавним улагањима ће наставити улагања у обнову школа и вртића – нагласио је градоначелник Лабан.

На 26. седници Скупштине града укупно је усвојено 40 тачака дневног реда. Поред Одлуке о буџету града Суботице за 2020. годину, одборници су донели и одлуке о ребалансу буџета за 2019. годину, Плану детаљне регулације за изградњу ветроелектране и боравишној такси, као и о изменама пословања неколико јавних и јавно комуналних предузећа.

Материјал са 26. седнице Скупштине града Суботице - http://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/cp.