Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Реконструисан коловоз у делу улице Максима Горког

24.12.2019.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан, директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и директор Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање Предраг Радивојевић званично су пустили у промет реконструисану саобраћајницу у делу улице Максима Горког, инвестицију реализовану у оквиру пројекта „Реконструкција и доградња коловоза у улици Максима Горког, од раскрснице са улицом Браће Радић до раскрснице са улицом Матије Гупца у Суботици са изградњом система видео-надзора (I фаза)“.

13164_1.jpg 

Због недостатка саобраћајних трака за лева скретања, реконструисали смо улицу Максима Горког, најфреквентнију саобраћајницу у нашем граду, у којој су најкритичније раскрснице биле са улицама Браће Радић и Штросмајеровом, рекао је градоначелник Лабан, и додао да је реконструкција завршена у року (27. децембар) и да је вредност инвестиције око 77 милиона динара.

– Реконструкција коловоза у делу улице Максима Горког не би била могућа без подршке Управе за капитална улагања АП Војводине, која је обезбедила средства. Направљене су траке за лева скретања, смањена угроженост учесника у саобраћају и повећана проточност која је врло често проузроковала озбиљне застоје, како на главном, тако и на прикључним путним правцима. И овај пројекат је на реализацију чекао скоро деценију, ми смо га освежили и заједнички са Управом за капитална улагања врло брзо и успешно окончали – нагласио је градоначелник Лабан.

Недељко Ковачевић је подсетио да Управа за капитална улагања АП Војводине подржава пројекте значајне за градове и локалне самоуправе, и да је задовољан што је ова инвестиција, која ће побољшати и безбедност и квалитет живота грађана, завршена успешно и у року.

– Верујем да ће у јануару, када расписујемо нови конкурс, и град Суботица имати квалитетне пројекте које ћемо ми финансирати – истакао је Недељко Ковачевић.

Предраг Радивојевић је подвукао да је реконструкција коловоза у улици Максима Горког рађена „под саобраћајем“ и да је било проблема са подземним инсталацијама, као и са Телекомовим инсталацијама.

– Према условима Међуопштинског завода за заштиту споменика направљена је заштитна провидна ограда од плексигласа како би могла да се виде културна добра, а постављена је и нова саобраћајна сигнализација. Пројекат реконструкције предвидео је и систем видео-надзора. До сада су постављени оптички каблови, темељи и носачи за камере, а саме камере, због захтева МУП-а да систем буде потпуно компатибилан са њиховим, биће постављене почетком идуће године – навео је Радивојевић.

Граду Суботици су, подсетимо, на Јавном конкурсу Управе за капитална улагања АП Војводине за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре додељена средства у износу нешто већем од 73 милиона динара за пројекат „Реконструкција и доградња коловоза у улици Максима Горког, од раскрснице са улицом Браће Радић до раскрснице са улицом Матије Гупца у Суботици са изградњом система видео-надзора (I фаза)“. Уговор о додели бесповратних средстава за реализацију овог пројекта у име суботичке локалне самоуправе потписао је, 18. фебруара 2019. године, у Новом Саду, градоначелник Суботице Богдан Лабан.

13164_2.jpg