Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Постављени паркови за псе у Дудовој шуми и на Прозивци

09.01.2020.

Дудова шума и Прозивка прве су локације, од шест колико их је укупно предвиђено на територији нашег града, на којима су постављени паркови за псе. Градоначелник Суботице Богдан Лабан изјавио је, тим поводом, да су ове две локације препознате као приоритетне због велике концентрације становништва, нарочито у вишеспратним стамбеним објектима и да су недавно, након спроведеног поступак јавне набавке, завршени радови на постављању паркова. За реализацију ове инвестиције у градском буџету за 2019. годину опредељено је око 3,5 милиона динара.

 13184_1.jpg

Уз изражавање задовољства што се, у складу са Планом површина за слободно кретање паса на територији града Суботице донетим крајем фебруара 2019. године, и наш град сврстао међу средине које су поставиле паркове за псе, градоначелник Лабан је истакао да су овим планом, поред парка Дудова шума и парка Прозивка, паркови за псе предвиђени још на Палићу, Теслином насељу, парку код „Бувљака“ и на зеленој површини поред Отвореног универзитета.

– Сигуран сам да ће ови паркови обрадовати власнике паса, јер им омогућавају да имају посебан простор на коме њихови кућни љубимци могу несметано да проводе време у слободном кретању, док другим корисницима јавних површина обезбеђује виши ниво хигијене на њима и већи комфор – рекао је градоначелник Лабан.

Парк за псе у Дудовој шуми површине је око 900 квадратних метара и намењен је за мале и велике псе, док је парк за псе на Прозивци, формиран у постојећем парку крај шеталишта према Бајнатској улици, подељен на два дела: део за мале псе и део за велике псе, површине по 700 квадратних метара.

Паркови су ограђени зеленом панелном оградом и опремљени реквизитима и справама које омогућaвају псима истрчавање. Све справе израђене су у две димензије, за мале и велике псе, а у парковима су постављене и корпе за фекални отпад, чесме, корпе за отпатке и клупе.

Према градској Одлуци о условима за држање и заштиту домаћих и егзотичних животиња, улазак у паркове за псе ограничен је за поједине љубимце. На уласку у паркове налазе се табле на којима је истакнуто да је забрањено увођење болесних паса и куја у терању, да је улаз за опасне псе дозвољен само уз заштитну корпу на њушци, да је забрањено коришћење парка за потребе обука паса од стране професионалних тренера, као и уношење и остављање хране, стаклене амбалаже, шишање и четкање паса.

Паркови за псе отворени су 24 часа дневно.

13184_2.jpg