Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржано Личко прело

08.02.2020.

Седмо по реду Личко прело, организовано с циљем да успомене, прошлост и обележја завичаја отргне од заборава, и ове године окупило је више од три стотине Личана и Личанки свих генерација. Организатор прела, одржаног у ресторану Спартак, било је Удружења Личана „Лика“, из Суботице.

 13231_1.jpg

– Очување обичаја и традиције Личана који су овде дошли или колонизацијом пре скоро сто година, или после Другог светског рата, или после последњег рата на нашим просторима циљ је одржавања прела и других догађаја. Та традиција не сме да се заборави, а мултикултуралној Суботици желимо да је приближимо и да својим активностима обогатимо културну слику града – казао је председник Удружења Личана „Лика“, Милош Борјан.

Госте на прелу поздравио је градоначелник Суботице Богдан Лабан, истичући значај оваквих манифестација.

- Хвала што сте нам пружили прилику да се подсетимо ко смо и одакле смо, да се подсетимо наше игре и песме, нашег идентитета. Градска управа ће увек бити ту да помогне сва наша удружења а то смо и све ове године показали – рекао је градоначелник Лабан.

Уметнички програм и ове године увеличало је КУД „Крајина“ из Београда, један од највећих баштинара традиције са друге стране Дрине.

13231_2.jpg