Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Одржана 27. седница Скупштине града

27.02.2020.

На 27. седници Скупштине града, одржаној данас у Великој већници Градске куће, донета су решења о давању сагласности на програм пословања 13 јавних и јавно комуналних предузећа за 2020. годину. Међу 50 тачака дневног реда, колико их је укупно усвојено, донете су и Одлука о усвајању Локалног акционог плана запошљавања за 2020. годину, Одлука о мрежи дечјих вртића у установама на територији града Суботице и Одлука о остваривању права на суфинансирање трошкова за биомедицински потпомогнуто оплођење за прво и друго дете.

 13263_1.jpg

Донетe су и одлуке о давању сагласности на програме пословања Друштва са ограниченом одговорношћу за управљање развојем туристичког простора „Парк Палић“ и Друштва са ограниченом одговорношћу за управљање чврстим комуналним отпадом „Регионална депонија“, Одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Консолидованог завршног рачуна града Суботице за 2019. годину и Одлука о доношењу Плана генералне регулације II за зону „Мали Бајмок“ и делове зона „Ново Село“, „Гат“ и „Кер“.

Одборници су изгласали и Одлуку о изради Плана детаљне регулације за део простора између постојеће и планиране трасе железничке пруге Београд – Суботица у Александрову, Одлуку о изради Измене дела Плана детаљне регулације за део обалног појаса Палићког језера (западна и јужна обала IV сектора и обала III сектора) на Палићу и Одлуку о изради Плана детаљне регулације за уређење и изградњу верских комплекса  и комерцијалних садржаја поред Сенћанског пута.

Усвојенa je и Одлука о  изменама и допунама Одлуке о Градској управи града Суботице, као и Одлука о изменама и допунама Одлуке о облицима и начину остваривања сарадње Комуналне полиције и градских инспекцијских служби и Одлука о покретању поступка за реализацију јавно-приватног партнерства са елементима концесије за финансирање, ревитализацију, управљање и обављање фармацеутске делатности у граду Суботица, у коме ЗУ „Апотека“ Суботица тренутно обавља фармацеутску делатност.

Донет је и Закључaк о усвајању Годишњег плана рада Градског штаба за ванредне ситуације за 2020. годину, а донето је и Решењe о давању сагласности на Програм пословања Фондације за помоћ при лечењу тешко оболеле  деце и омладине са финансијским показатељима за 2020. годину.

Материјал са 27. седнице Скупштине града Суботицеhttp://www.subotica.rs/index/page/id/241/lg/cp.