Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботички полумаратон испунио очекивањa

02.03.2020.

– Намера Спортског удружења 'Хоризонт' и локалне самоуправе да се организовањем Суботичког полумаратона наш град уврсти на мапу атлетско-рекреативног тркачког света у потпуности је реализована. Суботица се придружила градовима у нашој земљи и региону који традиционално, већ годинама, одржавају полумаратоне. На прошлогодишњем, трећем полумаратону било је три пута више учесника него на првом, а дупло више него на другом. Верујем да ће  овогодишњи, четврти по реду Суботички полумаратон бити бољи од претходна три, и по организацији, и по броју учесника – изјавио је градоначелник Суботице Богдан Лабан на прес-конференцији у Медија-центру Градске куће уприличеној поводом доделе плакета заслужнима за реализацију ове, за наш град значајне спортске манифестације.

13268_1.jpg 

Уз изражавање захвалности свима који су допринели да 3. Суботички полумаратон буде што је могуће успешнији, градоначелник Лабан је истакао да ће Суботица и убудуће бити добар домаћин учесницима и гостима полумаратона. Амбијент, додао је, у коме ће се одвијати овогодишњи и сви наредни полумаратони биће и лепши и уређенији, јер се на Тргу слободе гради нова партерна фонтана, а биће реконструисане и фасаде три објекта који се налазе на туристичкој рути сецесије – Art nouveau, у централном градском језгру.

Републички посланик и члан СУ „Хоризонт”, Балинт Пастор, навео је да му је изузетно драго што је Суботички полумаратон из године у годину све квалитетнији и масовнији и да то потврђује да су организатори и суорганизаори полумаратона били у праву када су решили да крену у реализацију овог пројекта.

– Захваљујем се суботичкој локалној самоуправи на континуираном партнерству, као и свим организацијама, јавним службама, јавним предузећима, полицији, Хитној помоћи и волонтерима што имамо другу најмасовнију трку у Србији. Трећи Суботички полумаратон је била друга по масовности трка у Републици Србији, после Београдског маратона. Други смо, такође, и по броју иностраних учесника: имали смо 200 тркача из 15 земаља света. То значи да смо испунили циљ који смо себи поставили када је реч о полумаратону – нагласио је Балинт Пастор.

Једина битна измена у односу на прошлогодишњи полумаратон јесте, како је речено на конференцији, да ће због повећаног броја учесника из наше земље и региона овогодишњи полумаратон стартовати у 10.00 часова, а трке на пет и десет километара у 10.15 часова.

На конференцији је, такође, саопштено да се ове године очекује око 2.000 учесника и да су од данас отворене пријаве за учешће на четвртом по реду Суботичком полумаратону који ће се одржати 30. августа,  у оквиру прославе Дана града.

Представницима медија и гостима обратили су се и председник СУ „ Хоризонт“ Кристифор Богданић и потпредседник Живица Савин. И они су изразили захвалност свима који су допринели успеху и афирмацији Суботичког полумаратона.

13268_2.jpg