Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потписан уговор у оквиру програма „Exchange 5“

04.03.2020.

Менаџер пројекта „Само правно заокружена јавна својина је добра јавна својина“ Загорка Панић и директор фирме „Простор“ д.о.о. из Аде, Марта Варга Петрић, потписали су данас у Градској кући Уговор о геодетским услугама и услузи припреме пројектно-техничке документације за процес легализације нелегалних објеката на територији града Суботице и општине Сента. Посао уговорен са конзорцијумом на чијем је челу фирма „Простор“ вредан је 17,8 милиона динара, а укупан буџет пројекта „Само правно заокружена јавна својина је добра јавна својина“ који град Суботица и општина Сента заједнички реализују у оквиру програма „Exchange 5“ износи око 240.000 евра.

13274_1.jpg 

Загорка Панић је, тим поводом, изјавила да су легализација 50 објеката, етажирање 15 и брисање 23 објекта у Суботици, као и легализација 20 објеката, етажирање 20 и брисање осам објеката у Сенти главни циљеви стављени пред пројектни тим који ће руководити процесом од снимања објекта, израде елабората геодетских радова, катастарско топографских планова и пројекта геодетског обележавања и елабората спровођења, евентуалног брисања објекта, израде планова посебних делова и извештаја о затеченом стању објекта, до уношења у евиденцију и пословне књиге града Суботице и општине Сента и попуњавања података о имовини у Централној бази података.

– Пројекат 'Само правно заокружена јавна својина је добра јавна својина' је веома значајан и за град Суботицу и за општину Сента. Ако домаћински управљате својом имовином ви, када је легализујете, можете да улажете у ту својину и да је одржавате. У буџету нећете имати губитака, моћи ћете да je дајете у закуп, да је отуђите, али пре тога морате да средите имовину. Рок за реализацију овог уговора је три месеца – истакла је Загорка Панић.

Марта Варга Петрић је рекла да је реч о послу који обухвата озакоњење 70 објеката углавном јавне намене, етажирање 35 објеката и брисање 31 објеката и да за све те објекте треба да приложе и геодетске елаборате.

– Са овом пројектно-техничком документацијом град Суботица и општина Сента моћи ће да уреде своје објекте. То је, истовремено, и пример грађанима да све што се изгради треба да буде озакоњено, у складу са законом, како би у ту имовину могли да улажу – казала је Марта Варга Петрић.

Укупан буџет пројекта „Само правно заокружена јавна својина је добра јавна својина“ је 240.095 eвра, док је укупан износ бесповратних средстава 181.343,75 евра. Буџет града Суботица је 163.600 евра, а општине Сента 76.495 евра.