Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Представљени програми и мере за подстицање запошљавања

11.03.2020.

Национална служба за запошљавање – Филијала Суботица и локална самоуправа организовали су данас, у Великој већници Градске куће, промоцију јавних позива и конкурса за реализацију програма и мера активне политике запошљавања за 2020. годину, предвиђених Националним акционим планом запошљавања и Програмом рада Националне службе за запошљавање за ову годину.

13289_1.jpg 

Републичка и покрајинска Национална служба за запошљавање представиле су, путем презентације уз дискусију и давање детаљних информација учесницима (послодавцима и потенцијалним послодавцима на локалном нивоу), јавне позиве и конкурсе који су тренутно у току и омогућавају великом броју људи да дођу до посла.

На републичком нивоу расписано је 13 конкурса. Ту су конкурси за самозапошљавање незапослених као и незапослених лица ромске националности, за рефундацију трошкова подршке особама са инвалидитетом које се запошљавају под посебним условима, за обуку незапослених али и усавршавање запослених, програм приправника, програм стручне праксе, програм стицања практичних знања, за субвенционисање зарада за запошљавање особа са инвалидитетом, за запошљавање теже запошљивих лица, јавни радови.

- Окупили смо се да послодавцима представимо јавне конкурсе и да им помогнемо при аплицирању на њих. Ускоро очекујемо и расписивање локалних јавних позива и то ћемо посебно представити – изјавила је, између осталог, Верица Вујадиновић, в. д. директора НСЗ Филијале Суботица.

Нaционална служба за запошљавање на нивоу АП Војводине расписала је три конкурса - за запошљавање, самозапошљавање и финансирање јавних радова.

- Покрајинска влада је за ову намену издвојила 90 милиона динара, од чека је половина за запошљавање незапослених лица, 40 милиона за самозапошљавање, а пет милиона за финансирање јавних радова – рекла је Невена Живковић, службеник за методологију програма запошљавања, и позвала послодавце да се на време јаве надлежној филијали НСЗ и конкуришу.

13289_2.jpg