Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Потписани уговори о коришћењу средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе

18.03.2020.

Градоначелници Суботице и Сомбора и председници општина Ада, Сента и Кањижа данас су, у просторијама Севернобачког управног округа, закључили уговоре са Министарством државне управе и локалне самоуправе о коришћењу средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе. Градоначелник Богдан Лабан потписао је уговор о додели средстава у висини од 3,6 милиона динара за реализацију пројекта „Противградна одбрана - набавка ракета“, чија укупна финансијска вредност износи четири милиона динара.

13313_1.jpg 

Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе  Зоран Касаловић рекао је, тим поводом, да је министар Бранко Ружић, уважавајући ванредно стање у нашој земљи и оно што је у овом тренутку најважније – да сачувамо здравље свих нас и свих грађана, донео одлуку да се уговори о одобреним и додељеним средствима на конкурсу за средства за програме локалне самоуправе већ током марта потпишу са локалним самоуправама, али без свечаних скупова.

- Из Министарства смо кренули ка градовима и општинама. Зато ћу данас у Суботици, а након тога у Новом Саду и Зрењанину, заједно са председницима општина и градоначелницима из АП Војводине доделити уговоре, потписати и на тај начин створити услове да реализујемо та средства – истакао је Касаловић.

Према његовим речима, буџетски фонд ресорног министарства за програме локалних самоуправа располагао је ове године са 520 милиона динара.

- Имали смо четири циља. Први, најатрактивнији, у износу од 364 милиона динара, односио се на пројекате значајне за локалне самоуправе, за запошљавање и друге програме који поспешују живот и рад у градовима и општинама. Други је увођење е-управе и савремене информационе технологије, за шта је опредељено 52 милиона динара, а трећи, подржан са 46,8 милиона динара, за спортске, културне и туристичке манифестације. За четврти циљ, а то је превентивно деловање и смањење ризика у одређеним непогодама, такође је обезбеђено 46,8 милиона динара. Ове године смо имали и још један предлог, годишњу награду која је била у износу од 10,6 милиона динара за добру праксу у општинама и градовима. Мислим да ће она постати традиционална како би поспешили неки такмичарски дух и вредновали најбоље пројекте у општинама и градовима – нагласио је Касаловић.

13313_2.jpg