Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

И Градска кућа у бојама Италије - као захвалност и подршка

20.03.2020.

Директор фабрике „Гордон“ д.о.о. – која послује у оквиру групације „Калцедонија“ у  Суботици и погона „Калцедоније“ у Кикинди,  Адриано Зони,  градоначелнику Суботице и команданту Градског штаба за ванредне ситуације Богдану Лабану уручио је данас донацију од 10.000 памучних, перивих заштитних маски за вишекратну употребу, од којих је 7.000 за Суботицу, а 3.000 за Кикинду.

 13325_1.jpg

Градоначелник Лабан захвалио је за помоћ која ће допринети ефикаснијем спровођењу предузетих мера заштите у борби против заразе вирусом Корона и рекао да је најважнија мисија коју треба да спроведемо - да свако буде заштићен.

Истичући да су предузете све мере заштите здравља у овом граду, градоначелник Суботице је након сусрета са Зонијем рекао да је компанија „Калцедонија“ овим гестом показала друштвену одговорност према становништву и локалној заједници у којој борави и послује.  

– Помоћ италијанске компаније која послује у Суботици битна је са аспекта људскости и жеље да нам у овом тешком тренутку, и на овај начин, олакшају функционисање у ванредним условима. Ова донација утолико је значајнија јер долази од компаније чија земља је, после Кине, највише погођена вирусом Короне. Италија пролази кроз један од најтежих периода у својој новијој историји, борећи се против епидемије вируса COVID–19 који је десетковао земљу, али њена хуманост за друге и даље не јењава. Пријатељском народу Италије желим да што пре изађу из ове борбе као победници, а Србија и Суботица су свим срцем уз вас – нагласио је Лабан.

У знак захвалности, али и солидарности и подршке народу Италије, симбол Суботице – Градска кућа, од вечерас ће се придружити Граду Београду, јер ће бити осветљена у бојама италијанске заставе.

„Гордон“ д.о.о – Калцедонија послује у Привредној зони „Мали Бајмок“ и запошљава око 1.300 радника, а менаџмент предузећа одлучио је, сходно актуелној епидемиолошкој ситуацији и мерама Владе Србије, да запослене не доводи у било какав ризик који је поготово изражен у случајевима боравка веће групе људи у затвореном простору, те су од 16. марта  производни погони у Суботици и Кикинди престали са радом.

Из предузећа је упућен апел да се  поштују прописане мере и упутства, у циљу очувања сопственог здравља и здравља својих најмилијих, како би се спречило ширење вируса и што пре створили услови за наставак рада.

Суботица са Италијом има интензивну  сарадњу не само на пољу економије и нових инвестиција, него и културе и образовања.

 13325_2.jpg