Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Обавезна дезинфекција јавних површина и заједничких делова зграда

20.03.2020.

Имајући у виду мере и ограничења уведена Одлуком о проглашењу ванредног стања, Градски штаб за ванредне ситуације је на својој трећој ванредној седници одржаној данас донео наредбу којом се Градској управи Града Суботице налаже да организује дезинфекцију јавних површина, као што су улице, прилази здравственим установама, дечја игралишта, аутобуска стајалишта, шеталишта, платои и комуникационе стазе у парковима и слично. У наредби, коју је потписао градоначелник Суботице и командант Градског штаба за ванредне ситуације, Богдан Лабан, и управницима стамбених заједница налаже се да обезбеде појачано чишћење и дезифекцију заједничких делова зграде на којима се остварује највећи контакт (улази у зграду, простори испред лифтова, лифтови, степеништа и степенишни рукохвати, улазна врата и др.), с тим да дезинфекцију треба обавезно спроводити најмање једном у току дана.

13326_1.jpg 

Ова наредба примењује се од петка (данас), 20. марта 2020. године. Спровођење ове наредбе контролисаће надлежни секретаријати Градске управе.

Наредба је донета на основу члана 29. Закона о одбрани и Одлуке о проглашењу ванредног стања председника Републике Србије, председника Народне скупштине и председника Владе Републике Србије, у условима проглашеног ванредног стања.

Наредба - 20. март 2020.