Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Актуелности

Суботица покренула производњу средстава за дезинфекцију

21.03.2020.

На иницијативу градоначелника Суботице Богдана Лабана у Бајмоку је почела производња средстава за дезинфекцију јавних површина и објеката. Реч је о натријум-хипохлориту, раствору  који Светска здравствена организација препоручује као најефикасније у уништавању вируса COVID 19, а производи се у просторијама компаније „Лукас“ која је граду бесплатно уступила погон, док је фирма „Alex Engineering & Construction“ донирала машине. Градоначелник Лабан се посебно захвалио на, како је рекао, значајној помоћи у заједничкој борби, и најавио да ће ускоро почети подела средстава јавним установама, као и грађанима који су у тешкој материјалној ситуацији.

 13327_1.jpg

– Компанија Alex нам је уступила два нова уређаја која дневно производе 1000 литара натријум-хипохлорита. Захваљуем им се на томе, нарочито директору Александру Обрадовићу, јер су нам помогли да на време реагујемо и  кренемо у акцију, односно да снабдемо све јавне установе и предузећа, као и да дезинфикујемо читав град – нагласио је Лабан.

Директор фирме „Alex Engineering & Construction“ из Београда, Александар Обрадовић, казао је да овај раствор иначе веома скуп, а да ће га домови здравља, вртићи пијаце и друге јавне установе у Суботици добијати бесплатно, захваљујући локалној самоуправи.

– Као фирма смо осећали друштвену одговорност да у кризној ситуацији помогнемо, јер желимо да заједно са градоначелником и Градом Суботица омогућимо становништву да нормално функционише, колико је то могуће у оваквим условима – поручио је Обрадовић.

13327_2.jpg